Poezi nga Festim Liti

Poezi nga Festim Liti     ËNDRRA MAGJIKE   Ca ëndrra magjike, shoh netëve me stuhi, sipas dëshirës së gjumit, herë fluturoj nëpër qiell, pranë vetëtimave, herë katakombeve të frikshme, në botën e trishtë të pëtejme…..   Shpesh, i braktisur … Continue reading

Poesie di Alma Gjini

Poesie di Alma Gjini   Come un’onda dentro la conchiglia Sull’orlo di ciò che resta tra tepali sparsi muta mi è la gioia ne respiro l’odore ma li accarezzo solo l’ombra e al bianco risveglio mi lascio andare tra pensier … Continue reading

Poezi nga Mirela Terziu

Poezi nga Mirela Terziu     Etni   Ftoj lulëkuqet e sapoçelura të harrojnë drojtjen. Të lëvizin hapat e parë, pa rrënjë. Të ecin drejt meje duke pranuar vdekjen Ngjyra e tyre t’ më bëhet pëlhurë e trupit tim shqipëtar … Continue reading

Poems by Pranju Gogoi

Poems by Pranju Gogoi     SECRET OF DIVINE HAPPINESS   Life always a symbol of simplicity, The shower of divinity, Anytime when time full of cordial talk , Travelling altogether by cardinal walk.   Lively laughter shines life in … Continue reading

Μονόλογος για την ‘‘Υστεροφημία’’ του Σπύρου Μακρυγιάννη . ΓράφειTeuta Sadiku

Μονόλογος  για  την  ‘‘Υστεροφημία’’  του Σπύρου Μακρυγιάννη  .   ΓράφειTeuta Sadiku Μπορώ να βρω με ακρίβεια, την ημερομηνία, ακόμα και την ώρα που συναντηθήκαμε για πρώτη φορά. Όμως για μένα είναι σαν να σε ξέρω από την αρχή, από την … Continue reading

DOLI NGA SHTYPI LIBRI I TITULLUAR ”VEPRA 2, ARSIMI SHQIP NË SUEDI” I AUTORIT HYSEN IBRAHIMI / Fjala e redaktorit, Prof. Bedri Paci

DOLI NGA SHTYPI LIBRI I TITULLUAR ”VEPRA 2, ARSIMI SHQIP NË SUEDI” I AUTORIT HYSEN IBRAHIMI   Fjala e redaktorit, Prof. Bedri Paci MAGJIA E TË SHKRUARIT NXJERRË NGA FAKTE DHE DOKUMENTACIONE Të shkruarit e përmbledhur nga ngjarje të dokumentuara dhe … Continue reading