Kalendari poetik: Gabriele D’Annunzio (1863-1938) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Gabriele D’ANNUNZIO Kalendari poetik: Gabriele D’Annunzio (1863-1938) Shkrimtari, poeti, dramaturgu, ushtaraku, politikani, gazetari i shquar italian, Gabriele D’Annunzio , u lind më 12 mars, 155 vite më parë. Ishte dhe figurë qendrore e rrymës së dekadentizmit, i mbiquajtur ‘Vate’, poet … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Zamira Agalliu

Poezi nga Zamira Agalliu   Nënës Si hënë e plotë ti Nëna ime , jetime, U martove me diellin tim-baba, I gëzove të plota a to gjysëm -gëzime, Nga kalaja shtegëtove në tjetër kala Me fjalën tënde magjike të artë … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Salih Salihu

Poezi nga Salih Salihu     Dëshmores   Një lule erë, Lindi në pranëverë. Që ra për liri, U ngrit në gjithësi.   Një emër në hartë, Ungrit shumë lartë. Faren e hedhi, Me gjakun që derdhi.   Tytë automatiku, … Continue reading

Advertisements

Eternity.. is it a door for a forever light / Poem by Hana Shishiny

Poem by Hana Shishiny   Eternity.. is it a door for a forever light On the door of lonely nights Heart wandering..searching for hopes winter darkness,hiding lights Hanging stars on shredded ropes…. Murmurs of fears resonating loud The game is … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Ilir Manxura

Poezi nga Ilir Manxura   LIRIA IME ..si një perlë , të ruajta kaq shumë , ty , liria ime , rreze ëndrre . Ty që larg mi mbajte barazhet. në rrugët e fatit . eh !.. Moj liria ime … Continue reading

Advertisements

THE PATH OF YOUR STEPS – Alicia Minjarez Ramírez / Translated by: Alaric Gutiérrez

Poem by Alicia Minjarez Ramírez   THE PATH OF YOUR STEPS To my beloved angel Naked and lurking tenderness at the riverbank, a kiss clinging on as a vine and climbing through the sap of my branches. I spy on … Continue reading

Advertisements

Tregim nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Tregim nga Dhimitri Jani Kokaveshi   *** Brengat e valës udhëtonin… natën, fshehur mërzive dhe ditën, në reagime kaltërsish të kripura limaneve dhe varkës tretur, si një shpirt. Ajo, nuk kishte vela dhe pse udhetonte, trishtimet e vonesave percillnin dhe … Continue reading

Advertisements