Poezi nga Ilir Manxura

Poezi nga Ilir Manxura

 

LIRIA IME

..si një perlë ,
të ruajta kaq shumë ,
ty ,
liria ime , rreze ëndrre .
Ty që larg mi mbajte barazhet.
në rrugët e fatit .
eh !..
Moj liria ime .
vullnetit tend verbërisht ,
shpirti im ju nënshtrua.
Unë ,
ti dhashë të gjitha .
Dhe këmishën e fundit që pata,
krahëve të tu e hodha .
Sa herë ,
u kujdesa unë për ty ?
Për kapriçot e tua , lozonjare .
Vendin tim ,
për ty e nderrova .
Edhe miqtë e mij ,për ty ,
i humba i harrova .
..hëm !!
Edhe vetminë ,
që ma buzëqeshje herë , herë ,
kur kuptoja se kish mbaruar ,
një e bukur aventurë .
Eh ! ..
E imja liri rreze shprese .
Një natë pranvere të ika , të lashë .
Veten time ,
e lëshova dhe të tradhëtova ,
për një burg dashurie
dhe..
gardianen e tij bukuroshe …

 

TRISHTIMI I POETIT

..muza humb ,
nën rrezen e zverdhur të gjysëmhënës ,
që premtimet i ndali pa shumë bujë
..dhe poeti trishtohet .

..vargjet shuhen ,
nga fjalëzat krahëbardha që vdesin një e nga një ,
me hënën , që mbi fletët e lagura bie .
Eh !..
dhe poeti me dritëhënën ngushëllohet ..

 

I PATA THËNË QË…

..që ndonjë herë ,
nata mezi shtyhej dhe..
qetësia ,
më murmuriste histori nga jeta ime .
Më murmuriste sikur ..
frikë të kishte,
se mos horizontet suvenire ,
nata i fshinte ,
në terrin e saj hije errësire.
E kështu vazhdonte ,
deri sa melodia mëngjezore ,
vallëzimin e rrezeve të para,
të zhvirgjëronte.
Më pas unë , …
që një zakon me të bukurën e kam
abuzoj e martë e mira ,
në tundim .
Ndaj ….,
ndaj i pata thënë që kujdes të ketë ,
nga ky dreq zakoni im.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s