Kalendari poetik: Juana de Ibarbourou (1895-1979) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Juana de IBARBOURU Kalendari poetik: Juana de Ibarbourou (1895-1979) Ka datën e lindjes sot më 8 mars, Huana de Ibarbourou, shkrimtare dhe poete e shquar nga Uruguaji. Për lirikat e saj, kritika është shprehur se ato janë çfaqja “më e … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Umberto Saba (1883-1957) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Umberto SABA Kalendari poetik: Umberto Saba (1883-1957) Umberto Saba, emri i vërtetë i të cilit është Umberto Poli u lind më 9 mars 1883 në Trieste. Ishte poet, shkrimtar dhe eseist i njohur italian. Ja shqipërimi im prej tij: LUTJE … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Irina Borisovna Ratushinskaja (1954-2017) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Irina RATUSHINSKAJA Kalendari poetik: Irina Borisovna Ratushinskaja (1954-2017) Është data e lindjes, sot më 4 mars, për Irina Ratushinskaja-n, disidente e regjimit sovjetik, poete, shkrimtare, skenariste. Studioi për fizikë në Universitetin e Odesës (Ukrainë). Më 17 shtator 1982 e arrestuan … Continue reading

Advertisements

Besnik Mustafai promovon vëllimin poetik ” Biri i Adamit” ditën e Hënë, 12 mars, ora 12:00, në Bibliotekën e qytetit të Elbasanit / Nga: Irena Toçi

  FTESË Me kënaqësi ju ftojmë të bëheni pjesë e promovimit të librit me poezi “Biri i Adamit” të shkrimtarit Besnik Mustafaj.  Ditën e hënë, 12 mars, ora 12:00, në Bibliotekën e qytetit të Elbasanit. *  *  * … Atje … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Delo Isufi

Poezi nga Delo Isufi   MOS MË PUTH Më shikon me sytë prush, Ajo vajzë buzë petale, A ta puth a t’mos e puth, Vogëlushen nazemadhe. Po ta puth do më zemrohet, Nuk dua që ta humbas, Mos e puth … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Suzana Malaj

Poezi nga Suzana Malaj   Adrenalinë Diell e pastaj adrenalinë e trupi e humb forcën e rëndesës një humbje që në ajër e vërtit si pendë e po aq lehtë e bën të magjepset. Adrenalinës tënde turbullohesh por ti e … Continue reading

Advertisements

“Ceasornicarul timpului” – Irina Lucia Mihalca / Recenzie Gheorghe Apetroae Sibiu

“Ceasornicarul timpului” – Irina Lucia Mihalca Recenzie Gheorghe Apetroae Sibiu Poemul Irinei Lucia Mihalca, intitulat ”Ceasornicarul timpului”, din volumul de poezii ”Dincolo de luntrea visului” poate fi considerat un tratat excelent despre timpul substanțial, ca și categorie filosofică a trecerii … Continue reading

Advertisements