Complete the construction of the Arbëri Road – Ndërtoni sa më shpejt dhe me standarde Rrugën e Arbërit / Nga Dr. Gëzim Alpion

Complete the construction of the Arbëri Road – Ndërtoni sa më shpejt dhe me standarde Rrugën e Arbërit

https://www.change.org/p/complete-the-construction-of-the-arb%C3%ABri-road-nd%C3%ABrtoni-sa-m%C3%AB-shpejt-dhe-me-standarde-rrug%C3%ABn-e-arb%C3%ABrit?recruiter=44387270&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=share_twitter_responsive&rp_sharecordion_checklist=control

Dibra është një nga krahinat më të pazhvilluara në Shqipëri. Rruga e Arbërit do të lidhë Dibrën me rajonet e tjera të vendit duke i dhënë një shtytje shumë të nevojshme ekonomisë lokale. Rruga do të lidh edhe Tiranën me Maqedoninë duke përmirësuar ndjeshëm infrastrukturën në këtë pjesë të Ballkanit.

Dibra is one of the most underdeveloped regions in Albania. The Arbëri Road will connect Dibra with the rest of the country giving a much needed boost to the local economy. The road will also become a new vital route between Tirana and Macedonia thus improving considerably the infrastructure in this part of the Balkans.

 

Nga: Dr. Gëzim Alpion

 

Yesim Agaoglu

Yesim Agaoglu   Yesim Agaoglu was born in Istanbul. She took her undergraduate degree from Istanbul University in Art History and Archaeology, then a Master’s in Radio, TV and Cinema. Her poems have appeared in various anthologies, and her published … Continue reading

Poezi nga Ramiz Kuqi

Poezi nga Ramiz Kuqi

 

NË BALLË TË FJALËS

Të ula një natë
E të kundrova heshtur
Më ishe lodhur
Nëpër beteja të pagjumë
Thellësive të tokës
Maleve të atdheut
Deteve të pafund
E urta ime dritëshkruara
Vetëm ti ma di dhimbjen
E plagën e vargut
Shushurimën e gjetheve
E ndjen nëpër lëkurë lisash
E krimbat e zi kundërmues
Që gërryejnë
Shtratin e lumit tim
Në ballë të fjalës
Si në një kolonë ushtarësh!

 

MARS

Shkund këto degë
Shkund
Merr më vete
Këto zgure të kalbura
Që tokën e helmuan
Deri në pafundësi
Hapja udhën prillit
Me lule
E mani të mbushet
Me gjelbërim
Mars
Shkund këto degë
E lisa
Ku sorrat sorrojnë
Me glacë kundërmojnë
Qiellit tim
Lë të vijnë lejlekë të rinj!

 

RRUGË TË HUMBURA

Si nëpër pyllin e Umberto Ekos
Ndjesë pastë pena e tij
Që na e la
Një copë dritë
E fjalë
Ka në çdo stinë e mal
Pantera e ulkonja
Që ulërijnë
Rrugë të humbura
Nëpër shpresa të kota
E një ëndërr
Sa një piramidë të lartë
Që prek qiellin
E s’mund ta mbërrij
Me asnjë shkallë!

 

NDOSHTA

Shkelëm mbi gjakun e toka
Nga brenda ka gjëmën e vet
Të fshehur nën gjethe të kalbura
Djalli ta dijë kur dita zbret me ters
E në shpirt ringjallet ora e mbrapshtë
Si hije na përcjell deri te vigu i lumit
Që ka harruar stinët me shi te kufiri
I një dhimbjeje mbledhur në vete
Ndoshta!

 

Nassira Nezzar ( Algeria)

Nassira Nezzar Nassira Nezzar , a poetess and writer from Algeria, graduated from university of May 8th1945 Guelma ( Bachelor of English Language and Literature). A diploma from CNEPD Annaba ,as sueprior Technician in Tourism (Choice:Touristic guide). She has attestation … Continue reading