Kalendari poetik: Pier Paolo Pasolini (1922-1975) / Përgatiti materialin: Maksim Rakipaj

Pier Paolo PASOLINI Kalendari poetik: Pier Paolo Pasolini (1922-1975) Më 5 mars është data e lindjes së P. P. Pasolini-t, poet, shkrimtar, regjisor, skenarist, dramaturg dhe gazetar italian; njëri nga intelektualët më të mëdhej të shek. XX; jo vetëm kaq, … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Fadwa Tuqan (1917-2003) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Fadwa TUQAN Kalendari poetik: Fadwa Tuqan (1917-2003) Më 1 mars 1917 u lind Fadwa Tuqan dhe ishte një nga zërat më të njohur të poezisë palestineze. Tema e poezive të saj përfshin luftën e popullit palestinez për liri, ashpërsitë e … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora   NËPËR DRITARE MALESH… Poet… Në shpirtin djep Shtruar pendë shqiponjash… Fjalën lidhe me ndjenja ylberi lulelotësh. Mbrëmjeve nëpër dritare kështjellash Mbi krye ulua yjtë e qiellit… Me dritën shekullore të lirisë Jepu frymën e shenjtë … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Nikollë Loka

Poezi nga Nikollë Loka   Flladi pranveror E shkuara na kërkon parakalim në kthesa, aty ku s’lejohet. S’po pyet a na pëlqen, kur e ardhmja me të kaluar mbulohet. Çfarë iku, duhet lënë pas, bashkë me qortimet e vjeshtës! Marsi … Continue reading

Advertisements

Dove of Peace / Poem by Olfa Philo

  Dove of Peace Oh dove of peace, We beg you to stop your caprice And come back please ! Where have you been dear queen? I’m the phoenix; the icon of rebirth I beg you to come back to … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Seti Pezaku Vladi

Poezi nga Seti Pezaku Vladi     PRAGU   Pragu im i thinjur mjegull e kohës larg, me prushin e vatrës ndezur purpuron e më sjell kujtime si yje netësh varg.   Nga ballkoni i vegimeve kuvendoj sot me ty … Continue reading

Advertisements

SENTIR / Jaime GONZALEZ

Jaime GONZALEZ   SENTIR Decir lo que sentimos, lo que pensamos del amor y la pasión que nos consume cada día, cada noche, a veces con nudos en la garganta que te impiden respirar, que te impiden ser quien realmente … Continue reading

Advertisements