NANLOKJA – Poezi nga Kolec Traboini

NANLOKJA – Poezi nga Kolec Traboini

Kolec Traboini, poezi nga libri “U dashka të dal natën vonë”, Pantheon Books 2012, ISBN 978-9928-14-066-1. Pasi e kishte pa kete montazh poetik artisti i madh Gjosho Vasia me shkroi më 27 maj 2011: “Kolec i dashtun, mirè dita…Nuk ka ku me shkue ma mbrekullueshem se ato tri perla qè i kishe mèshtetè tè nji skenàr i vogel. Nana ,(Nanlokja) ajo ftyrè e thatè por ma e bukura nè botè, qè mbas tri masash m’u turbullue e nuk mujta ma me pa kjartèsisht…. Vargu i qendisun, qè dukesh se kishte lindè bash nè prehnin e Sajè…. Dhe ajo muzikè qè fliste aq mirè e ambel,e qè loteve tè mij, i jepte ngjyrè malli e mergimi… Tè falem nderès shum, je i rrallè dhe artist me vlera tè mèdha shpirtènore. Vetem kush ka shpirtè e madje tè paster, mundet me krijue shfaqje tè tilla. Tè fala asajè nane tè mbrekullueshme…. Gjosho” Traboini