Edicioni XIII: Loredana PIETRAFESA (Italy) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Loredana PIETRAFESA (Italy)   Loredana Pietrafesa me origjinë lukane jeton në Molfeta. Është mësuese e shkollës së mesme, pianiste dhe klavicembaliste. Të shumta janë parathëniet e saj për tekste poezie dhe proze tregimtare ashtu si janë të shumta pjesëmarrjet e … Continue reading

Edicioni XIII: Donato ALTOMARE (Italy) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Donato ALTOMARE (Italy)   Donato Altomare lindi në Molfeta më 1951 dhe banon aty edhe sot. I diplomuar në inxhinieri qytetare, ushtron profesionin e lirë. I martuar me Loredana Pietrafesan ka tre fëmijë. Tregimtar, eseist, poet, ka botuar gati treqind … Continue reading

Edicioni XIII: Hristina KOMAREVSKA (Bulgaria) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Hristina KOMAREVSKA (Bulgaria)   Hristina Komarevska jeton dhe punon në Pleven, Bullgari. Pas diplomimit në Universitet, ajo ka punuar si reportere dhe redaktore në gazeta, televizion dhe shtëpi botuese. Ajo është një autor vëllimeve poetike: “Koriandër e hidhur” – 1998, … Continue reading

Poezi nga Festim Liti

Poezi nga Festim Liti     KËNGËT E POPULLIT TIM   Tinguj të dashur më vijnë nga larg, kanë mbledhur degëve këngët e bilbilave, kane mbledhur udhëve zërat e pranverës, pikëzat e vesës kanë mbledhur lëndinave… Nga larg më vjen … Continue reading

ÇËSHTJA SHQIPTARE NË STRATEGJINË KOMBËTARE (Rreth librit të autorit Jahja Lluka “Përmbledhje shkrimësh”, botuar këto ditë nga  Akademia e Shkencës dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane ,në New York) / Agjencioni Floripress

ÇËSHTJA SHQIPTARE NË STRATEGJINË KOMBËTARE (Rreth librit të autorit Jahja Lluka “Përmbledhje shkrimësh”, botuar këto ditë nga  Akademia e Shkencës dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane , në New York)   Në vargun e shkrimeve publicistiko-historike tek ne në Kosovë , është vepra … Continue reading