Kalendari poetik: Roberto Juarroz (1925-1995) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Roberto Juarroz

Kalendari poetik: Roberto Juarroz (1925-1995)

Poet argjentinas, u lind më 5 tetor 1925, studioi letërsi-filozofi dhe shkencat e komunikimit në Universitetin e Buenos Aires-it, më pas fitoi një bursë për në Universitetin e Sorbonës ku punoi si pedagog më pas. Poezitë e tij janë përkthyer në shumë gjuhë; ja dhe një prej meje në shqip:

MËSOJMË TË HESHTIM ME KALIMIN E KOHËS

Asnjë fjalë më e sigurtë se tjetra nuk është.
Me kohë, të heshtim mësojmë,
anipse duket sikur flasim.

Pa fjalën lindemi
dhe me fjalët e bëra copash shkojmë.
Megjithatë,
sadoqë të jetosh do të thotë të mbyllësh gojën,
është një lloj kënaqësie e lashtë tek heshtja,
që i përligj të gjitha heshtjet.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s