Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka     RROFSHIN GREVAT   Atje në sfondin e vjetërsirave të një stacioni, në këndin e mbeturinave të të tjerëve, ndjejmë tmerrin në kokë, më tepër po të kërkoni, ajrin e ndotshëm që na ngrihet kanotjereve. … Continue reading

The Philosophy and Ideology of Modern Literary Theory (Introduction) / By: Dr. Sunil Sharma 

The Philosophy and Ideology of Modern Literary Theory By: Dr. Sunil Sharma https://www.setumag.com/2019/09/Modern-Literary-Theory-Sunil-Sharma.html Introduction: The 20 th century Western literary criticism is globally marked by three well-defined features: (1) For the first time, in the history of the entire Western aesthetics, literary … Continue reading

Marlene Pasini (Mexico)

Marlene Pasini (Mexico)   She was born in Mexico. She is a Communicologist, Writer and editor, Transpersonal Psychotherapist, Life Coach and Coach in Transpersonal Education, Coach in Mindfulness and Meditation, Master in Literature, Diploma in History, Diploma in Egyptology and … Continue reading

Tatyana Koshkina (Russia)

Tatyana Koshkina (Russia)   Tatyana Koshkina – Russian poetess. Better known under the pseudonym Tatiana Vk. The author of two poetry collections: “Happiness is all mine in you alone” and “Watercolors of the Middle Kingdom “, the second was published … Continue reading

Misteret dhe magjia e natyrës nën mrekullinë e penës së pylltarit. Krimi mjedisor dhe mosdënimi i tij (Udhëtim në faqet e librit me rrëfenja “MAGJIA E NATYRËS” të  Ing. Kristo Kaurit) /  Nga: Agron MEMA

Misteret dhe magjia e natyrës nën mrekullinë e penës së pylltarit. Krimi mjedisor dhe mosdënimi i tij Udhëtim në faqet e librit me rrëfenja “MAGJIA E NATYRËS” të  Ing. Kristo Kaurit Të gjithë jemi rritur me botën e pyllit. Njohja … Continue reading

Edicioni XIII: Velina TSENKOVA (Bulgaria) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Velina TSENKOVA (Bulgaria)   Velina Tsenkova ka lindur në 1 Shtator, 1966 në Pleven, Bullgari. U diplomua në St. Cyriland Methodius Universiteti “Veliko Tarnovo”, Bullgari, për Pedagogji. Ajo punon mësuese në qytetin Pleven. Poezitë e saj janë bërë pjesë e … Continue reading

Edicioni XIII: Mihajlo SVIDERSKI (North Macedonia) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Mihajlo SVIDERSKI (North Macedonia)   Mihajlo Sviderski është një poet, novelist, përkthyes dhe botues i Maqedonisë. Ai është gjithashtu një autor i dy librave me poezi, Përmes ëndrrës së mjegullës dhe shirave (2013), botuar gjithashtu në Bullgarisht, dhe Yjet e … Continue reading

Edicioni XIII: Slavica Gaxova SVIDERSKA (North Macedonia) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Slavica Gaxova SVIDERSKA (North Macedonia)   U lind më 1984. Është poete hulumtuese, përkthyese letrare, doktoresh e teorisë së literaturës. Është autore e librave me poezi “Infinity” (2001), “Letters” (2012), “Politics of Love” (2015), “Bodies” (2017), si dhe studimet “Letërsia … Continue reading

Caroline Nazareno-Gabis (Philippine)

Caroline Nazareno-Gabis (Philippine) Caroline Nazareno-Gabis aka Ceri Naz, World Poetry Canada International Director to Philippines, is a multi-awarded contemporary poet, editor, journalist, educator, peace and women’s advocate. Graduated cum laude with the degree of Bachelor of Elementary Education, specialized in … Continue reading