Silvia Ortiz (Perú)

Silvia Ortiz Silvia Ortiz nació en Arequipa, Perú. Posee estudios de doctorado en administración de empresas y maestría en gestión de la educación. En 1996, coordina la presentación del libro Trinos y Aleteos en Lambayeque, Perú y en dicho evento, … Continue reading

БИЛЈАНА З.БИЛЈАНОВСКА ПОЕТИТЕ ОД СВЕТОТ – ГРАДИТЕЛИ НА МОСТОВИТЕ НА ПРИЈАТЕЛСТВА МЕЃУ СИТЕ НАРОДИ И КУЛТУРИ

БИЛЈАНА З.БИЛЈАНОВСКА ПОЕТИТЕ ОД СВЕТОТ – ГРАДИТЕЛИ НА МОСТОВИТЕ НА ПРИЈАТЕЛСТВА МЕЃУ СИТЕ НАРОДИ И КУЛТУРИ Деновиве, благодарејќи на ефикасноста и експедитивноста но и извонредно професионалниот однос на Академиски печат од Скопје, беше објавена една многу интересна збирка на стихови … Continue reading

Poezi nga Suzana Malaj

Poezi nga Suzana Malaj

 

Migjenit !

Millosh!
– jemi akoma të sfilitur…
vullkani qoftë dhe i fashitur është herezi!
Mali që s’bëzan është bërë vargmal me maja të rrudhosura
e grushti është kaq primitiv
saqë njeriu që kapërceu shekullin
i trembet instiktit të dhunshëm – e nuk ka faj !
Grushti i hekurt nuk rrëzoi malin por bëri fole qyqesh !
Me ndje !
Kërkesa juaj e moslutjes i ka trishtuar murgeshat
e ato nuk luten më,
por këndojnë në kor dashurinë për qiellin!
Nuk e di nëse u pezmatua qielli nga dhimbjet e tua turbekulare
nuk e di …
– rrëzimi i kulteve – të gjatë e ka mërinë
e fataliteti matet me breza!
Perëndimi dhe Lindja nën këtë qiell janë
por Perëndimi është larg – mortja
ka kohë të mendohet brenda kokave të nxehta
-mbi pleh…
Marshe këndesash ende lajmërojnë ditën e re
e mali as që mbarset më
për të pjellë qoftë dhe një mi !
A e mban mend tragjikomedinë?!
sot është cështje komerciale
nuk na bën më as të qeshim – as të qajmë!
Jemi si ato maskat që përqeshim të tjerët
për të pranuar veten…
Më fal !
delli i gazit dhe marazit në muskujt e gojës
vuajnë paralizën e këtij shekulli
e nuk kanë faj !
Millosh – është ag
drita akoma nuk ka rënë…

 

E ndërlikuar

Kjo vjeshtë nuk është si të tjerat
nuk është!
E ndiej por ndryshimin nuk po e di…
Ka tension në sfond,
ka dashuri,
ka heshtje,
pasiguri e siguri,
ka drithërimë…
Nuk ka lot e parashikuesi i motit
thotë se nuk ka të dhëna për shi
Kjo vjeshtë m’i carmatosi mendimet – riciklimit
e kërkon të më bëjë frymëmarrje artificiale…
Deti i mjegullës dhe ora e brendshme e drurit
më ngatërrohen me orën time…
Orakujt thonë se njerëzit u ngjajnë stinëve
e stinët u ngjajnë njerëzve!
E di cfarë?!
Marr me mend pse drita dhe ngjyrat
japin shfaqje bamirësie,
por nuk e kuptoj pse marramendjes
ruaj gjithnjë veshin e brendshëm!
Të jetë cështje kortezie…
apo është risia e kësaj vjeshte?!
E ndërlikuar…

 

Matanë kufijve

Tronditi autoritetet mbi ballin tim,
morale e politike,
majtas e djathtas
tronditi!
Bëhu ditë!
Mos e lër fijen e fundit të dritës
të tufëzohet nga nata!
Mos i lërë sytë të bëhen ujë!
Mos vajto!
Piji retë e më lër të lahem në shi!
Pa pasaportë e lejekalim
qëndro mbi buzë!
Piqu si fjalë!
Mos ia merr masat gojës!
Mos bëj mort!
Fjala nuk bën mort
ka hone e maja…
Zbrit dhe ngjitu – thepisjes e misterit
lindje e perëndim
Harroje shenjtërimin
me Mekë e Jerusalem!
Jam vrarë atyre kufijve e shenjtërohem
kur dëshmoj vrasjen time…
Më ngjall matanë tyre!
Bëhu diell!
Unë fjalën do ngjall
do e bëj të pavdekshme
mbi ballin tim
nuk ka autoritete!

The book : Ring ( YÜZÜK )   by  TÜRKAN ERGÖR  is available on Amazon / AABS PUBLISHING HOUSE – Sunita Paul

The book : Ring ( YÜZÜK )   by  TÜRKAN ERGÖR  is available on Amazon

https://www.amazon.in/dp/B07Z872Z8B/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_5FiQDbKTM86SF?fbclid=IwAR0Syjau9Z9sHn-oTyrACZGeOn22GaoLkYFhUMJDDD279jGzY5A27aWTu_0

RING ( YÜZÜK ) Paperback – 2019

Product details

  • Paperback
  • Publisher: 2019 (2019)
  • ASIN: B07Z872Z8B

AABS PUBLISHING HOUSE – Sunita Paul

Poezi nga Vasil Tabaku 

Poezi nga Vasil Tabaku    PËRVUAJTJE… Shikoj si çahet guri Lulen si vyshket ngadalë Me fytyrën prej gruaje tmerrësitë të bukur Vizatuar mizorisht Nga vijëza rrudhash të pamëshirshme, pa moshë… Ndjej psherëtimën Të udhëtoj nëpër qiell Mbi britma rrufeshë të … Continue reading