Edicioni XIII: Gema Bocardo CLAVIJO (Spanjë) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Gema Bocardo CLAVIJO (Spanjë) Lindi në Madrit. E diplomuar për drejtësi, avokaturë. Shkrimtare,  poete, redaktore dhe tregimtare. Ka filluar te botojë  prej vitit 1996. Ka qënë  pjesë e shoqatës Arti i Ri të Madridit. Bashkëpunëtore me revistën “Patat e egra” … Continue reading

Edicioni XIII: Xhevahir SPAHIU ( Albania) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë,  Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Xhevahir SPAHIU, Albania Xhevahir Spahiu lindi më 1 mars të vitit 1945 në Malind të Skraparit, është shkrimtar i njohur shqiptar.  Studioi në fakultetin histori-filologji, dega gjuhë-letëresi shqipe. Përvojë pune  -Gazetar në gazetën “Zëri i popullit”, 1968-1977. -Redaktor në revistën … Continue reading

Poezi nga Zyba Hysa

Poezi nga Zyba Hysa   SONTE… Të mendoj Ty! Dhe qiellit tim prushëzojnë mijëra yje, Hëna, si nuse zakoni q’rri mes odës, Me sy mbërthyer në një pikë, Sonte, për çudi, luan muzikë… Çmendet qielli im, Të gjitha yjet… ngrihen … Continue reading

Poesie di Anna Di Principe

Poesie di Anna Di Principe   INESORABILMENTE Pietra levigata dal tempo che fugge, affonda nell’acqua d’un mare in tempesta. Urla, si scuote, frastaglia le onde, biancheggia, s’infrange la spuma sui sassi. Più nulla. Silenzio intorno. Flebile voce d’una brezza leggera … Continue reading

Poezi nga Xheladin Çitaku

Poezi nga Xheladin Çitaku   VELORE PASIONI Timbron pulsi drithërima shqetësimi që zërohen në tinguj tundues, valëvitet ledhatimi në cimbisje të këndshme e në shijim mjaltues, si zjarmi prushërimi, si nektare të lëngëshme vullkan gulçues e tufan harbimi. *** Ngatërrohet … Continue reading