Jeta përmbyllet në gjumë / Poezi nga Brikene Ceraja- Beka

Poezi nga Brikene Ceraja- Beka
 
 
Jeta përmbyllet në gjumë
 
Ti rri nën diell, i ulur në shkamin prej druri, aty ngulitur pranë oxhakut, edhe ditëve të nxehta lëshon zjarr.
Ti rri pranë flakës së tij, qëndro ulur aty edhe pse të është mpirë trupi, mos lëviz pa e shuar etjen, pi dhe mbylli dritaret mos të fryejë era, rri ulur në shkamin e vjetër
e jeta përmbyllet në gjumë.
 
bcb (shtator 2019)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s