Ardita Jatru (Albania)

Ardita Jatru (Albania)   Ardita Jatru is an Albanian poet. She was born in 1972 in Tiranë, Albania. Her passions include photography, writing, traveling and time with family and friends. Her poems have been published in these international magazines: Knot … Continue reading

Edicioni XIII: Merita Paparisto (Canada, Albania) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Merita Paparisto (Canada, Albania) Merita Paparisto lindi dhe u rrit në qytetin e Elbasanit, ku kaloi pjesën më të madhe të fëmijërisë dhe rinisë. Më pas emigroi në Kanada në qytetin e Torontos ku jeton edhe sot. Ka mbaruar Fakultetin … Continue reading

Edicioni XIII: Dimitris KANELLOPULOS (Greece) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Dimitris KANELLOPULOS (Greece) Poet, prozator dhe botues grek. Lindi në vitin 1954 dhe banon në qytetin e Athinës. Studjoi për Histori – Arkeologji në Universitetin e Athinës dhe për Histori- Filozofi në Rumani. Është botues i Revistës Letrare “Oropedio”. Ka … Continue reading

Edicioni XIII: Hélène Cardona (USA, France, Spain) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Hélène Cardona (USA, France, Spain) David Mason e përshkruan poezinë e Cardonës si “liminale, mistike dhe botë tjetër”, duke shtuar, “kjo është poetja që shkruan në një dritë të rrallë”. Libri ishte përfshirë në listën alternative të poezive të Revistës … Continue reading

Poezi nga Sibora Huda

Poezi nga Sibora Huda

 

Një ditë si kjo!

Kur e nis ditën me pak stres,
E çdo gjë të kthehet në jetë,
Pyes vehten,
Po sikur të mbarojë e njejtë !

Kjo ditë e bukur a ka fund,
Shpresoj ta shoh tutje,
E nga sytë të mos më humbë!

Por për dreq ishte aq afër,
E unë mendjen nuk e kisha,
Këtë ditë kaq të bukur më në fund e prisha,
Kalova në gabim atëherë kur nuk e prisja !

Lotët si shpirti rrëke shkriheshin,
Në trupin tim dalëngadalë shiheshin,
Por unë isha verbuar,
E kaq gjatë, nuk e kisha menduar.

Ndofta ka një arsye pse jam bërë fajtore?!
E kam një arsye,
Se në këtë histori jam bërë eprore…

Dallgët e fajësisë më pushtojnë ngadalë,
Ashtu si lotët faqen e thatë,
Kujtimet kalojnë me rradhë,
Më kujtojnë se unë kam faj !

Më fal,
E di se përbrenda edhe ti qan,
E di se ndjen dhimbje,
Për këtë më fal,
S’të kam krenuar aq sa për të të pasur në jetë,
Nuk jam munduar kaq shumë, për të të qenë pjesë.
Më fal,
Ke të drejtë,
Por dije unë e di dashurinë thellë-thellë,
Se je ti që më ndihmon të rri në këmbë !
Më fal se po të bëj ta urresh vehten,
Me fal se po të bëj të heqesh dorë nga vehtja,
Po të bëj të më mbash më lart se vetë jeta,
Më fal se po të bëj të ndjehesh bosh!
Më fal !

 

Leokoplasti

Me leokoplastin shumë u zemërova,
Nga farmacia më erdhi e m’u ngjit te këmba,
Erdhi e qetë dhe jo duke qarë,
Erdhi kastile si për të më vrarë
Erdhi me të shpejtë,
Erdhi si pa të keq,
Në këmbën time për t’u ngjitur,
Dhe të mbetej aty si për dreq.

 

Elona

Qetësia sot klasën e kaploi,
E çuditshme,
Dita e parë e shkollës
Si gjithmonë nuk filloi.

Mësuesja me rregjistër në dorë,
Fillon thërret emrat me rradhë,
Andreinas, Andreitas, Argjend,Bilbil,Blero,
Danieli,Eglantina,Emanuela,
Erlindi,Erjoni,
Elona…

Elonë, Elonë
Në apel mësuesja po të kërkon,
Tregomë Elonë,
Këtë mungesë pa arësye kush t’a mbulon?
Terrin që ke sjellë në klasë, kujt i’a dedikon?

E shikon,
Çdonjërin e ka mbërthyer një qetësi dhimbjeje,
Ndonjë lot në faqe herë-herë i kalon,
Pa me thuaj Elonë, dot a na e ndalon?

Zemrat të kërkojnë,
Dhe pse syte e dinë që është e kotë,
I mbyll dhe ato,
E ky makth lutem të kalojë,
Por jo, i hap e drita padashur më verbon,
Banga vazhdon e qëndron ende bosh,
Edhe tufa me lule e ka ulur kokën poshtë,
Do na mungosh Elonë.

Freke Räihä (Sweden)

Freke Räihä (Sweden)   Freke Räihä (1978, Stockholm) is a poet and translator living in the rural Degeberga in the south of Sweden; in 2012 the Swedish publishing house Smockadoll released this book of mine, Nomos, an autobiographical prose-poem formed … Continue reading

The book ”Reverie” by Pushpa Latha Ramakrishnan is available on Amazon / AABS PUBLISHING HOUSE – Sunita Paul

The book ”Reverie” by Pushpa Latha Ramakrishnan is available on Amazon https://www.amazon.in/…/B07X8G5N73/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_jfo… Reverie Paperback Bunko – 2019 by Pushpalata Ramakrishnan (Author) Pushpa Latha Ramakrishnan a woman of divine grace ,with a pure heart filled with only love n compassion for … Continue reading

Poezi nga Fatbardha Sulaj

Poezi nga Fatbardha Sulaj     VJESHTË BOHEME   Tani ka veç horizonte të brishta, shi endacak, vjeshtë boheme, e kuqe tjegull kamine që buzëqesh. Tani asgjëja bëhet qiellgërvishtëse e ëndrrave që u përkundën djepave naivë, diku në hapësira hënore … Continue reading