Për Humbjen dhe Pritjen… / Poezi nga Klejda Plangarica

Poezi nga Klejda Plangarica
 
 
Për Humbjen dhe Pritjen…
 
 
***
Sa lodhshëm më rëndokan humbjet!
Më kot i quajnë zbrazëti
Mantel dëbore që po m’i thyen supet
Mbeta amalgamë pritjesh…
 
 
***
Do shumë kohë të arrij gjysmë-shekullin,
Por mbart një shekull lamtumirash mbi vete
Çdo natë prek gjurmët e të dikurshmëve
Qe ikjeve enden si lavjerrës
Pa u ndalur kund…
 
 
***
Këtu ku jam, nuk pres askënd.
Atje ku isha s’më pret askush,
Veç pritja m’i gjurmon skutat e trupit
Dhe vazhdon gërmimin pa fund…

3 thoughts on “Për Humbjen dhe Pritjen… / Poezi nga Klejda Plangarica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s