Satis Shroff (Germany)

Satis Shroff (Germany) Satis Shroff is based in Freiburg (poems, fiction, non-fiction) and has studied Zoology and Botany in Nepal, Medicine and Social Sciences in Germany and Creative Writing in Freiburg and the United Kingdom. He describes himself as a … Continue reading

#পূৰ্ণতা প্ৰাপ্তিৰ বাৰ্তা# (AN ACCOMPLISHED WISH …) – Rajashree Mohapatra / Translated into Assamese by Chanakya Chirang

Poem by Rajashree Mohapatra   #পূৰ্ণতা প্ৰাপ্তিৰ বাৰ্তা# নৈঃশব্দ অগণন জনগণ তথাপিও যেন শূন্য সাগৰীয় ভাটাৰ ঢৌৰ দৰে শান্ত শিষ্ট, তেওঁ আৰু কাহানিও গান গাবলৈ নকৰে কষ্ট দৃষ্টি নীলাভ আকাশ স্তব্ধ শত প্ৰেমৰ সংলাপ ! নৃত্যাঙ্গনা আছিল তাই সাৰ পাই উঠিছিল … Continue reading

Edicioni XIII: Vladimir MUÇA ( Albania) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Vladimir MUÇA ( Albania)   Vladimir Avdulla Muça lindur më 29.2.1948 nç Shijak, banues në Durrës. -Arsimin e mesëm e kreu në Shijak -Ka kryer Akademinë Ushtarake dhe në vitet 80 fakultetin e Gjuhë-Letërsisë me korrespondencë -Eshtë nënkryetar i klubit … Continue reading

Edicioni XIII: Thodhori Baba (Albania) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Thodhori Baba (Albania)   Thodhori Baba u lind në qytetin e Vlorës në vitin 1956 poet i afirmuar, shkrimtar dhe publicist. Nisi te bashkëpunojë me “Zërin e Rinisë” , “Luftëtari”dhe “Zëri i Vlorës” qysh në vitin 1976. Ka botuar Vëllimet … Continue reading

Edicioni XIII: Agim Bajrami (Albania) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Agim Bajrami (Albania)   Agim Lutfi Bajrami ka lindur më 22 -7 -1959 në Cerrik (Elbasan) Ka botuar këto libra poetik: Arratisje pulbardhe, Romancat e muzgut, Sërish, Ylberë pa lamtumirë, Pëshpërimë, Vonē.   Ka botuar edhe shumë libra për fëmijë: … Continue reading

Poezi kurde në kujtim të Asia Ramazan Antar, heroinë kurde që vdiq në moshën 20 – vjeçare për të mbrojtur Sirinë nga Isis – Abdulla Goran (poet kurd) / Përktheu në shqip nga Italishtja Juljana Mehmeti

Poezi kurde në kujtim të Asia Ramazan Antar, heroinë kurde që vdiq në moshën 20 – vjeçare për të mbrojtur Sirinë nga Isis. *** Po shkoj, nënë. Nëse nuk kthehem do jem lule e këtij mali një copëz toke për … Continue reading