“Poema e eshtërnajës” ( botimi i pare ne USA, viti 2009, në italisht dhe anglisht, me titullin “Abysses-Voragini” (Intermezo e parë) / Shpend Sollaku Noé 

 “Poema e eshtërnajës” ( botimi i pare ne USA, viti 2009, në italisht dhe anglisht, me titullin “Abysses-Voragini” Intermezo e parë Çfarë ndien deti ventrilok në bunacë, i dallgëve belbacake të pacipa, i varreve anonimë të mbjella brigjeve, shënuar nga … Continue reading

Poezi nga Erjon Muça

Poezi nga Erjon Muça   Gurët Lëvizin copëzat e gurëve nga majat e maleve, me dëshirë të zjarrtë për detin ndjekin udhëtimin e lumejve. Ndërsa deti me zemërngurtësi, i nxjerr në breg… E dashurojnë detin, megjithëse një dashuri anormale, ai … Continue reading

Poezi nga Odise Kote

Poezi nga Odise Kote   IKËN NGA MUROSJA MARGARITA … Shtatë shekuj priti Margarita të dërgonte një shenjë, një Lilak, në portën e rëndë të Baladës. Të qarta, të pashmangshme, tingëlluan kambanat, tek një urë e vjetër, atje në Gjirokastër. … Continue reading

The Anthology  ”Amaravati Poetic Prism 2019” by Padmaja Iyengar-Paddy  (Author) is available on Amazon

The Anthology ”Amaravati Poetic Prism 2019” by Padmaja Iyengar-Paddy (Author) is available on Amazon https://www.cyberwit.net/publications/1411 Author: Compiled and Edited by: Padmaja Iyengar-Paddy Binding: Hardcover ISBN: 9789353917920 Publisher: Cultural Centre of Vijayawada & Amaravati (CCVA), Vijayawada Pub. Date: 2019 Price: $50 … Continue reading