INMENSIDAD / Poemas de Stella M Sanhueza

stella

Poemas de Stella Maris  Sanhueza

 

 

INMENSIDAD

 

La inmensidad azul del cielo infinito
la quietud adosada al susurro de las aves
y el roce de las hojas de las plantas
un canto agudo flota y corta
la calma mezclada con silencio.

Una reflexión
y la certeza de nuestra finitud
en la existencia
y la duda de saber si son bien invertidos
nuestros tiempos de goce en esta vida
en este carrusel de incertidumbre
laberinto,alegría y tristeza.

Quiero seguir rodando
que mi ser permanezca
por haber dejado algo en este mundo
algo bueno …
que mi recuerdo siempre este
ligado a una sonrisa.

Que mi alma cate por toda la eternidad
como ahora …

He de aprender a velar por mi felicidad
a la que por añadidura
seguirá la de mis tesoros
esos por los que mi corazón late.

 

Stella Maris Sanhueza
DERECHOS RESERVADOS.

 

 

Poezi nga Ramiz Kuqi

ramiz kuqi

Poezi nga Ramiz Kuqi

 

 

FRYMËZIM

 

Nëse (S’) vjen
Kur ëndrrat brufullojnë
Do t’i mbyll të gjitha udhët
Dritaret me rrjeta në mesnatë
Krojet
Detet me pelikanë
Frymëzim !

 

 

VARFËRI

 

Je si tingull i zymtë që bie
Pingul mbi pjata të thata
Nga lugët
Që kërcasin mbi shpirt
Hije e rëndë
Që na përcjell në çdo hap
Një jetë pa Fjalë
Bie si këmbanë e shurdhër
Nëpër udhë
Të dëgjon kush ?!

 

 

PAS DY PIKAVE

 

… çfarë të shkruaj më
Më duhet një këngë e re
Ta harroj stinën që iku
Aq tinëzisht
Si një shushurimë dushku
Pa e dëgjuar mirë
Oh sa keq kur s’je vetja
Fol o gur , fol !
Me Ty bëra mure kala
… një ëndërr
Seç mori dhenë, seç përlau
Udhëve në pakthim !

Mes dy pikave…

 

 

MES FAQESH LIBRI

 

Sa kam nisur ta shkruaj
I kam strukur ëndrrat

Veç kujtimeve
Asgjë s’të afron kjo stinë

Mes faqesh libri
Dridhen germat

Tunden degët në pemë
Nga kjo erë

Mes faqesh libri
Sa është rebaluar kjo fjalë !

 

 

PIKË

 

Në fund të fjalisë
Kallëzom o fjalë
Në cilin varg ta grish
Ta grish këtë varg të tretur
Në cilin dritare të sogjoj
Ta zgjoj nga gjumi
Hirin e fjetur
Lë të pikoj ky shi
Lë të pikoj deri në fund!

 

PIKËPAMJE NGA OLIMPI I MENDIMIT SHQIPTAR (Pikëpamje / kritikë / vlerësime / poetikë… ) / Nga : Naim Kelmendi

PIKËPAMJE NGA OLIMPI I MENDIMIT SHQIPTAR (Pikëpamje/kritikë/vlerësime/poetikë…)   Nga : Naim Kelmendi shkrimtar nga Prishtina     Vepra “Olimp shqiptar” është edhe një kontribut tjetër i mendimit intelektual dhe vështrimit, pikëpamjes dhe mendimit kritik, të shkrimtarit dhe publicistit, Flori Bruqi.Autor … Continue reading

Poezi nga Vaso Papaj

Poezi nga Vaso Papaj     I njëjti qiell   Bie nata mbi çatitë e qytetit dhe gëlltitet. (Nata me çatitë sikur ka zënë dashuri) Puthet, jargavitet, ngjitet dhe nuk shqitet. Një qen rrugaç te plehrat po skërmitet, Ndërkohë, një … Continue reading

PENË / Poezi nga Tyran Prizren Spahiu

 

tyran prizren spahiu

Poezi nga Tyran Prizren Spahiu

 

 

PENË

 

PENË,

Shkruaj për djajt,
parajsën apo engjëjt,
lavdëro heshtjen,
urre mëkatin.

Zhveshe gënjeshtrat,
zbulo mashtruesit,
luaj me artin,
mbaje burrërin.

Ndihmo hallexhinjtë,
kursej nevojtarët,
hedh dritë mbi lakuriqësinë,
sulmo padrejtësinë.

Këndo për dëshmorët,
krenohu me poetët,
demasko të rrejshmin,
anashkalo premtuesin…

I imi vëlla,
motër e dashur,

Janë këto obligimet,
e njeriut të sinqert,
dashnorit të atdheut,
Pellazgit të vërtet.

Çmos duhet bërë,
për popullin e vuajtur,
rininë e nëpërkëmbur,
shpresat e vrarë.

Ndëgjuar duhet zërin,
pastruar ndërgjegjen,
ofruar ndihmesën,
njeriut të zakonshëm.

Nevojtarë ka shumë në mëmëdheun tim,
fshehur janë, turpëruar, të kujdesshëm,
pas mesnate thojnë, në kontejnera bukë kërkojmë,
barkzbrazur nëpërkëmbur fëmijët,
ushqyer duhet kalamajt në agim….

I lavdëruar kjofsh penë a e art,
shkruaj për jetimët, martirët e rënë,
të lutem jetëso, heronjtë e luftës,
trokit fortë , sa më fortë,
të zbulohen të zhdukurit !

Detyrë është e jotja, o penë e lindur,
ngrite zërin e mëvetësisë kurrë mirë të shijuar,
toka Shqype nevojë ka për mërgimtarët,
obligim i yti është, i imi vëlla, Shqiptar…

 
tyran prizren spahiu
kështjella e poezisë
vargje poetike VIII