Poezi nga Diana Zhiti

Poezi nga Diana Zhiti   Verë e vjetër Nuk është gruaja plaçkë e mbetur, vite-ikur lënë në qosh, është njelloj si verë e vjetër , me një gllënjkë, t’bën të lotosh. Zëmrën mbyllur n’atë shpellë, mur-tymosur pisë të zes, shihi, … Continue reading

Poezi nga Vasil Çuklla

Poezi nga Vasil Çuklla   Endërr E pashë hënën sonte, mpleksur flokëve të tu. Zgjata dorën, ta shmpleks ngatërimit… Mos – më tha ëmbël, rri bukur këtu Do të shkoj, me të ardh rreze e parë e agimit… Porsi zog shtegëtar, … Continue reading

FRYTSHMËRIA E TRAJNIMIT TONË, “NJOHURI PRAKTIKE PËR GAZETARINË”… -Bisedë, me studenten dhe moderatoren Fjona Çela / Nga: Prof.Murat Gecaj; publicist e studiues

FRYTSHMËRIA E TRAJNIMIT TONË, “NJOHURI PRAKTIKE PËR GAZETARINË”…                          -Bisedë, me studenten dhe moderatoren Fjona Çela- Nga: Prof.Murat Gecaj          publicist e studiues   1.Në mjediset e Institutit Shqiptar të Mendimit e Qytetërimit Islam (AIITC) u organizua ceremonia e shpërndarjes … Continue reading

Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato   BUKURIA MËKATARE Duke gjykuar thjesht, nga librat fetarë, se mëkaton edhe kur dikush të pëlqen, gratë dhe burrat dalin të gjithë tradhtarë, se rrallë gjen dikë pa mëkatuar me mend. Por nga burrat kërkohet një … Continue reading

Poems by Surbhi Anand

Poems by Surbhi Anand
 
 
***
 
Don’t shut my door,
I’m girl !
Don’t pour my roar,
I’m girl !
Don’t heat my face,
Eyes have red !
Be settle in your mouth,
I’m not your sprout !
I’m silent,
Becomes violent
Not only for one
Those…
Who having steady eyelashes
Will burn out
In your nest
Therefore, my eyelashes have request
Please, don’t stare at me !
We all knows, that liquidity learn us
Blowing, so keep blowing in sense!
 
©®surbhi anand.
 
 
 
A smile the sign of peace
 
I don’t know why the people,
Make the choice of weapons,
When only one smile is enough
To eliminate misunderstandings.
My love !
Let us go far away,
Where there is no one,
To build up our own world,
To sow our own seed,
To put into practice and breed
Our own thoughts,
And harvest our own crops !
 
©®surbhi anand.
 
 
 
Humanity
 
Never walk behind me,
Don’t be follower of my footsteps,
Never cherish with me,
That what I wish !
I’m different and you too,
I’m soul mate with brain beauty,
Everbody have to way on
But yes, if you are let to be on me
That my way have even too you,
So, Offcourse you can come
along with me !
We both build up this society bloom
So, come on be besides me,
Take my hand nd knob with me,
Let’s ride on the way of humanity life
 
©®surbhi anand.
 

In libreria “Nato per arrivare lontano”, la storia vera di un artista del narcotraffico mondiale

In libreria “Nato per arrivare lontano”, la storia vera di un artista del narcotraffico mondiale. http://comunicatigratis.blogspot.be/2017/05/in-libreria-nato-per-arrivare-lontano.html https://infosannio.wordpress.com/2017/05/20/in-libreria-nato-per-arrivare-lontano-la-storia-vera-di-un-artista-del-narcotraffico-mondiale/ Un esordio letterario particolare per due autori impegnati nel sociale. “Nato per arrivare lontano” è un romanzo fuori dall’ordinario su temi universali fondamentali che … Continue reading

Poezi nga Etleva Lilamani

Poezi nga Etleva Lilamani     I ngjaj pranverës   Nganjëherë i ngjaj pranverës, shpirtin e kam plot aroma! Aroma mali- trëndelinë, aroma fushe-manushaqe. E freskët , si një lule në lulëzim. Nganjëherë ndjehem si fëmijë, më gëzon ardhja e … Continue reading