Në 45-vjetorin e Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe: CILI ËSHTË SHQETËSIMI MË REAL, PËR GJUHËN SHQIPE SOT? / Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues

Në 45-vjetorin e Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe: CILI  ËSHTË SHQETËSIMI MË REAL, PËR GJUHËN SHQIPE SOT? Nga: Prof. Murat Gecaj          publicist e studiues   M.Gecaj, duke lexuar temën e tij, në Kongres…(Tiranë, nëntor 1972) 1. Jo sot, … Continue reading

Punën e nisur çoje gjer në fund / Tregim nga Shkruar nga Viron Kona

Punën e nisur çoje gjer në fund   Nga: Viron Kona    “Sa do të doja që dy prindërve, t`mos ua thyeja zemrën kurrë, por ç`e do se koha s`kthehet, pendimi s`më bënë më punë!”   Autori                                                                        Teli ishte kushëriri … Continue reading

NJË VËSHTRIM KRAHASIMTAR MES “LAHUTËS SË MALËSISË” DHE EPOSEVE TË AUTORËVE SLLAVOJUGORË / Nga: Xheni Shehaj

NJË VËSHTRIM KRAHASIMTAR MES “LAHUTËS SË MALËSISË” DHE EPOSEVE TË AUTORËVE SLLAVOJUGORË Nga: Xheni Shehaj   5.2. Burimi popullor te vepra e Mazhuraniqit Autori i veprës Vdekja e Smail- Agë Çengiqit përveç elementit biblik, përdor në vepër dhe elementin folklorik. … Continue reading