SHOQATA E SHKRIMTARËVE TË PEJËS NË BASHKËPUNIM ME Klubi Letrar Podguri KËTË VIT FILLON AKTIVITETIN E VET TRADICIONAL ” FLAKA E JANARIT” ME KONKURSIN POETIK MBARËKOMBËTAR ME ÇMIMIN PRESTIGJIOZ ” RAMIZ KELMENDI” KONKURSI POETIK MBARËKOMBËTAR NDAHET NË TRI NIVELE

SHOQATA E SHKRIMTARËVE TË PEJËS NË BASHKËPUNIM ME Klubi Letrar Podguri KËTË VIT FILLON AKTIVITETIN E VET TRADICIONAL ” FLAKA E JANARIT” ME KONKURSIN POETIK MBARËKOMBËTAR ME ÇMIMIN PRESTIGJIOZ ” RAMIZ KELMENDI” KONKURSI POETIK MBARËKOMBËTAR NDAHET NË TRI NIVELE   … Continue reading

PROMOVIM I POETES ZAMIRA AGALLIU: “Malli i Arratisur” dhe “Zjarri i Erës” / Nga: Myrteza Mara

PROMOVIM I POETES ZAMIRA AGALLIU “Malli i Arratisur” dhe “Zjarri i Erës” (06.09.2018 (Fjala përshëndetëse dhe përshtypje nga leximi i vëllimeve me poezi…) Të nderuar pjesmarrës, miq, poetë e shkrimtarë-anëtar dhe dashamirës të Klubit “Petro Marko”! Na mblodhi në “Shtëpinë … Continue reading

BISEDË / Poezi nga Tyran Prizren Spahiu

Poezi nga Tyran Prizren Spahiu
 
 
BISEDË
 
E përkryer kjo natyrë
ruan me xhelozi të paparë
në gjirin e vet të pastër, yllin që zbriti në literaturë.
 
Ftuar, të bashkëngjitem bisedës
në udhëtimin filluar prej mesjetës,
mbledhur kemi në vatër shumë tru-ndritës
që lënë kanë gjurmët e tej-jetësisë.
 
Ndoshta ndeja, kishte grindje mendimesh
pajtuar është burimi i të pasur idesh,
të ndiej njohësin, që flet me epsh
për shkrimtarët botëror në aureolën ndritësh.
 
Sundon ende, tek Ura e Gurit
Zbërthimi i shkronjave nga ana e shkrimtarit,
ftoj në kujtesë këtë natë
të gdhendet në këto vargje të poetit.
 
Skjarim kërkoj nga mbretëria e kohës
….karvanet e shkrimtarëve të botës,
qarqet e njëmend-ta të pasurisë
të gjejnë gjelbrimin e pendëve mes shkretëtirës.
 
Aty, në atë botë vetëm për përjetësitë
shtrojnë romanet, poezitë, pikturat,
lind aty dhe kurrë nuk do shuhet, nami, dhe emri i artistit.
 
Kala ku do banojnë,
të vërtet pendët që rrezatojnë ardhmërinë,
hapësirë kjo, ku vend nuk kanë
vargjet ditore të shkruar pa pasion.
 

Poezi nga Anila Kruti

Poezi nga Anila Kruti
 
 
***
 
Të gjitha dashuritë
i kam të lidhura me pemën .
Të gjyshes.
Të mëmës .
Timen …
Unë jam një pemë !
Kështu kam qenë që në vogëline time.
Puthja diellin dhe vishja vjeshtë .
Po,ja erdhe ti,
zgjate krahët gjithë lule dhe më bëjë hije .
Befas të ra në krahë nje dimër i tërë
dhe të thau.
Ku të të gjej?!
Tani, shpirtin e mbjell me pemë ,
të të ngjajnë ty.
 
 
 
Mëngjes vjeshte
 
Ç’është kjo erë me gishta
vjeshte ?!
Që var nëpër flokët e mi
diellin e porsalindur.
Mërmërij ninullën e Rozafës
E rrotull…
Rotull meje
mblidhen zogjtë.
 
 
 
Ëndrrat e Zotave
 
Jam gjethe në pemë.
Mbi vjeshtë.
Frutat e pjekura në majë
i hanë pak nga pak
ëndrrat e shtatorit.
E bie ,ngadalë
Ngadalë
Gjethe
Mbi faqen e ajrit
Me një pshërëtime
në tempullin e artë.
Ku gatuhen ëndrrat e bukura të Zotave .

Poezi nga Leonora Bruçaj

Poezi nga Leonora Bruçaj   Rrëfim i pa treguem N’agimin e pranverës kam andërr t’ pres krahëhapur Pêr dashunin’ q’i kurr’ bashk’ s’e gzuem Njoh mirë c’a dashnor’ E, kurr’ nuk u deshtën Jetuan bashk’ për hatër t’dikujt tjetër E fëmijët … Continue reading