SHOQATA E SHKRIMTARËVE TË PEJËS NË BASHKËPUNIM ME Klubi Letrar Podguri KËTË VIT FILLON AKTIVITETIN E VET TRADICIONAL ” FLAKA E JANARIT” ME KONKURSIN POETIK MBARËKOMBËTAR ME ÇMIMIN PRESTIGJIOZ ” RAMIZ KELMENDI” KONKURSI POETIK MBARËKOMBËTAR NDAHET NË TRI NIVELE

SHOQATA E SHKRIMTARËVE TË PEJËS NË BASHKËPUNIM ME Klubi Letrar Podguri KËTË VIT FILLON AKTIVITETIN E VET TRADICIONAL ” FLAKA E JANARIT” ME KONKURSIN POETIK MBARËKOMBËTAR ME ÇMIMIN PRESTIGJIOZ ” RAMIZ KELMENDI” KONKURSI POETIK MBARËKOMBËTAR NDAHET NË TRI NIVELE
 
 
POEZIA MË E MIRË VENDI PARË 150 EURO
VENDI DYTË 100
VENDI TRETË 70
 
 
Kriteret e konkursit;
 
1.Konkursi vlen nga sot më 1 tetor 2018 deri më 15 nëntor 2018 .
2. Poezitë dërgohen me shifër ,( kod,) (pseodonim) në imel adresën ; nuradini_57@hotmail.com
3. Poezitë duhet të jenë të pa botuara dhe jo më të gjata se 30 vargje.
4. Tema e lirë
5. Poezitë e dërguara jasht afatit të caktuar nuk shqyrtohen nga komisioni .
6. Prej datës 16 nëntor 2018, Juria merr poezitë për ta bërë vlerësimin dhe përzgjedhjen e tyre që do jenë në listen për pjesmarrje si finalistë.
7. Lista do të jetë publike më 27 dhjetor 2018 vetëm me shifra jo me emra.
8. Shifrat që do bëhen publike, njëherit janë finalistë që obligohen deri më datën 5 janar 2019 ta konfirmojnë pjesmarrjen në Orën letrare që do të mbahet me 17 janar 2019
 
Njoftim;
Njoftohen të interesuarit që deshirojnë të paraqiten me një kumtesë kushtuar Isuf Gërvallës ,kumtesën e tyre mund ta dergojnë në imel adresën e njejtë të sipër cekur.
Komisioni do ti vlerësojë dhe do ta përzgjedhë një kumtesë që do të lexohet në fillim të manifestimit.
 
ORA LETRARE SI REZULTAT I KONKURSIT POETIK MBARËKOMBËTAR ME CMIMIN E LARTË ” RAMIZ KELMENDI” DO TË MBAHET MË 17 JANAR 2019 NË Konvikti Atmosfera Pejë NË PEJË KU EDHE ËSHTË SPONZORI KRYESOR I KËTIJ MANIFESTIMI TË MADH MBARËKOMBËTAR KUSHTUAR ISUF GËRVALLES DUKE FILLUAR NË ORËN 12.00
 
Gjatë manifestimit përveç poetëve finalistë mund të lexojnë edhe poetë të tjerë jasht konkurencës .
JURIA PROFESIONALE NUK DO BËHET PUBLIKE DERI NË DITËN E MANIFESTIMIT.
 
Organizatorët e manifestimit do të jenë me ju për cdo informatë shtesë që ju keni nevojë për tu plotësuar.
Ju lutem kujdes mos te keni sgoqërues sepse ne nuk marrim asnje obligim per ata që nuk kanë ndonjë rol .
Akomodimi do të bëhet vetëm për pjesmarrës në konkurs jasht Kosove dhe për musafir me ftesa që janë jasht Kosovës.
 
ME MIRËKUPTIM,
I juaji si gjithmonë ;
Esat Loshaj – KRYETARI I SHOQATËS SË SHKRIMTARËVE TË PEJËS DHE Nuradin Imeraj BASHKË ORGANIZATOR NË MES DY SHOQATAVE TË ANËS SË PODGURIT.
 
Pejë, 1 tetor 2018
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s