Pëllëmba e fjalës në pafytyrësinë dhe amoralitetin e politikës ( Shënime rreth librit me 151 fabula të zgjedhura të Gëzim Mero BEGËS, “ARIU NË ARENË” ) / Nga: Agron Mema

Pëllëmba e fjalës në pafytyrësinë dhe amoralitetin e politikës   Shënime rreth librit me 151 fabula të zgjedhura të Gëzim Mero BEGËS, “ARIU NË ARENË”   Libri i hedhur në qarkullim ditët e fundit, “Ariu në arenë”, me 151 fabula, … Continue reading

VEPRAT DHE AUTORËT SHQIPTARË NË JAPONISHT falë përkushtimit të albanologut japonez dr. ICHIRO IURA / Nga: Irena Toçi

VEPRAT DHE AUTORËT SHQIPTARË NË JAPONISHT falë përkushtimit të albanologut japonez dr. ICHIRO IURA Kemi kënaqësinë që këtë fundjavë, t’ju njohim dhe t’ju prezantojmë me studiuesin dhe albanologun e mirënjohur japonez, dr. Ichiro Iura, i cili, që pas hapjes së … Continue reading

Adriatik Jaçe

Adriatik Jaçe Adriatik Jaçe ka lindur në qytetin e Përmetit më 21.05.1971. Pas përfundimit të shkollës së mesme vijoi studimet e larta në Tiranë. Pasioni për letërsinë ka qenë i hershëm, pasion që me kalimin e viteve por dhe leximit … Continue reading

Udhëtar, ngjyra dhe fjalë (Prezantim i Ekspozitës së piktorit Bashkim Hazizaj, prezantim i antologjisë poetike “ Atunis Galaxy-2018” dhe i atliesë së piktores Luljeta Elezi) / Nga: Agron Shele

Udhëtar, ngjyra dhe fjalë (Prezantim i Ekspozitës së piktorit Bashkim Hazizaj, prezantim i antologjisë poetike “ Atunis Galaxy-2018” dhe i atliesë së piktores Luljeta Elezi) Në qytetin Metz, Francë u zhvillua aktiviteti kulturor “Udhëtar, ngjyra dhe fjalë” , event që … Continue reading