DIL NGA VARRI…!!! -*Skënderbeut ( Me rastin e 550 vjetorit të vdekjes ) / Poezi nga Myslim Xhaferaj

Poezi nga Myslim Xhaferaj
 
 
DIL NGA VARRI…!!!
-*Skënderbeut-
 
Me rastin e 550 vjetorit të vdekjes
 
Të presin “zogjt’ “‘ e shqiponjës
Dil Skënderbe – kapedani
Tè bashosh gishtrinjtë e dorës
Tè kenè fuqi luani…
 
Dil një herè shqiponjë me fletè
Të kèrkon zëmra e kombit
Po boshatisen “foletè …”
Ikën “zogjtè “si zogjtè e korbit….
 
Po qan trualli Arbërorë,
Po i firojnë stolitë…
Se “kuçedrat” me këmborè…
Kanë oreksin pa limit…
 
Si çiflik po e përdorinm
Pushtetin që e mbërthejnë….
Asgjë s’mbjellin vetëm lkorrin…
Fryen ,majmen dhe rrëmbejnë…
 
Bashkohet horri me horrin
Si rriqrat nè trup të dhisë
Shqipja… e neverit “morrin…”
Rriqra kandidon për mis …!!!!!
 
Rrëshqasin si gjala lehtë…
Drejtësisë për t’i shpëtuar
Po dhe drejtësia vetë
Si drapër është deformuar…
 
O gjigandi ynë i vjetër
Të kemi si mal kristali….
Ktheu dhe një herë tjetër
Të na ndrish si yll karvani…!!!
 
Tè presin “zogjt’ “e shqiponjës
Dil Skënderbe – kapedani
Tè bashkosh gishtrinjt e dorës
Tè kenë fuqi luani….
 
15 tetor 2018
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s