Poezi nga Vasil Çuklla

Poezi nga Vasil Çuklla   Muaj të mbarë paçim!… Endrrave mbetur gjysëm udhnajës, si këngët… Bredhnajës, këpucët ju janë grisur!… Gjethnajë shtroj udhëve vjeshta. Si shpirti, të mos ndodh tu gjakosen dhe këmbët!   Në ditën, e moshës së Tretë! … Continue reading

Poezi nga Mark Simoni

Poezi nga Mark Simoni   NDARJA ME TY Ti mbete përtej hirit të ndarjes, Ashtu siç mbeti poshtë llavës së Santorinos Qytetrimi minoik. Tashti kujtimet, Si arkeologe të çuditshme, (Me gishtrinjtë e tyre delikatë) Gërmojnë në hapsirën e ditënetëve tona, … Continue reading

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi   HAPËSIRA E thjeshtë!… Banesa ime?… Pa holle.  Komoditet!… Pa imitime, në thjeshtësi dhe tejkalimet!… Derdhur mendim. Mendim!… Mbi rezultat dështimesh të shpresohet?… Shpresës së krizave u rritën dhe unë?!… Zgjuar e lodhur mundimeve mbi … Continue reading