Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

 

HAPËSIRA

E thjeshtë!…
Banesa ime?…
Pa holle. 
Komoditet!…
Pa imitime, në thjeshtësi
dhe tejkalimet!…
Derdhur mendim.
Mendim!…
Mbi rezultat dështimesh
të shpresohet?…
Shpresës së krizave
u rritën
dhe unë?!… Zgjuar
e lodhur
mundimeve mbi sfonde
ngjyrash
arti i jetës, përzihet!…
Pa gjykim.

 

TRONDITJE

Si dhimbje jete
netët?…
Më provokonin dhe 
ngrinin
murret e kështjellave
të tyre
në beteja mashtrimesh
joshur dhe!…
Ngjeshur derdhnin
mundimet?….
Nxinin
Frymëmarrjet!…
Stuhi
vinin dhe trondisnin!….
Përditësinë.

 

FENOMENE

Yjeve!…Dehur
dhe zbehur
udhëtonte!… Natën?
Zbërthyer
mbi sytë e saj që mbartnin
enigmat
qiellore, drejt errësirave
humbisnin
vështrimet?… Natës
përpunoja dhe!…
Nuk ja fsheh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s