BISEDË / Poezi nga Tyran Prizren Spahiu

Poezi nga Tyran Prizren Spahiu
 
 
BISEDË
 
E përkryer kjo natyrë
ruan me xhelozi të paparë
në gjirin e vet të pastër, yllin që zbriti në literaturë.
 
Ftuar, të bashkëngjitem bisedës
në udhëtimin filluar prej mesjetës,
mbledhur kemi në vatër shumë tru-ndritës
që lënë kanë gjurmët e tej-jetësisë.
 
Ndoshta ndeja, kishte grindje mendimesh
pajtuar është burimi i të pasur idesh,
të ndiej njohësin, që flet me epsh
për shkrimtarët botëror në aureolën ndritësh.
 
Sundon ende, tek Ura e Gurit
Zbërthimi i shkronjave nga ana e shkrimtarit,
ftoj në kujtesë këtë natë
të gdhendet në këto vargje të poetit.
 
Skjarim kërkoj nga mbretëria e kohës
….karvanet e shkrimtarëve të botës,
qarqet e njëmend-ta të pasurisë
të gjejnë gjelbrimin e pendëve mes shkretëtirës.
 
Aty, në atë botë vetëm për përjetësitë
shtrojnë romanet, poezitë, pikturat,
lind aty dhe kurrë nuk do shuhet, nami, dhe emri i artistit.
 
Kala ku do banojnë,
të vërtet pendët që rrezatojnë ardhmërinë,
hapësirë kjo, ku vend nuk kanë
vargjet ditore të shkruar pa pasion.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s