Botimet Toena sjellin në shqip fituesen e Çmimit Europian për Letërsinë – 2010, Iris Hanika / Nga: Irena Toçi

  Botimet Toena sjellin në shqip fituesen e Çmimit Europian për Letërsinë – 2010, Iris Hanika.     Botimet Toena & Instituti i Librit dhe i Promocionit me mbështetjen e Programit “Europa Krijuese” bënë të mundur përkthimin, mikpritjen e autores dhe promovimin … Continue reading

Poezi nga Festim Liti

Poezi nga Festim Liti     ILUZION MAKABËR    Rrëmbeva një kandil të ndezur, flakadan, Nga varri i bardhë në varreza, Ndjesë i kërkova, robit të urtë që s’ besonte, poshtë pllakave të mermerta, kallkan. Desha të ndriçoja, Botën misterioze, … Continue reading