KOHA DHE LETËRSIA, BALLAFAQIM VLERASH ESTETIKE ( Pasthënia e librit “Koha dhe letërsia. Analitika shqiptare bashkëkohore” me autor Eqerem H. Canaj ) / Nga: MSc. Albert HABAZAJ

KOHA DHE LETËRSIA, BALLAFAQIM VLERASH ESTETIKE  Pasthënia e librit “Koha dhe letërsia. Analitika shqiptare bashkëkohore” me autor Eqerem H. Canaj   Nga: MSc. Albert HABAZAJ, poet, studiues, bibliograf Para disa vitesh, duke thyer tabunë e maratonës popullore në letërsi, shkrimtari, … Continue reading

Almira, lulëkuqet gjithmonë i duhen lirisë… / Poemë nga autori turk Nuri Can

Poemë nga autori turk Nuri Can http://www.mearteka.net/perkthime/almira-lulekuqet-gjithmone-i-duhen-lirise-with-love-to-freedom-nuri-can/     Almira, lulëkuqet gjithmonë i duhen lirisë…   A keni bërtitur ndonjëherë me gjuhën e lumenjve? Almira Vajzë me sy vjollcë. A keni braktisur ndonjëherë dashurinë erërave mbi retë? Kur zemra ju … Continue reading