Poezi nga Adriatik Jaçe

Poezi nga Adriatik Jaçe     Dhimbja   Nga xhamat që rrjedhin lotët e psherëtimave, shikoj si malet puthin qiejt në kapërthim ekstaze. Rrugën që ecën zhveshur nën paturpësinë e diellit. Vorbujt e dhimbjes, silura të shpirti bërë copash nga … Continue reading

Poezi nga Rovena Shuteriqi

Poezi nga Rovena Shuteriqi   *** Heshtje malli,si nata,kur kaplon madhështinë e detit nga dita. Zërat pezull,si erërat,kur nuk dinë, se ku të përplasen. Copëtim thonjësh,nga ankthi i pritjes. Mbyllje qepallash,në përpjekje të imagjinatës. Kthim prapa në kohë. Një ofshamë … Continue reading

MONUMENT LETRAR PËR POETIN DISIDENT HAVZI NELA – Vështrim analitik për veprën “Dënimi i dytë i Havzi Nelës”(Ose njëri prej 5 dënimeve), të Petrit Palushit, botoi SHB “OMBRA GVG”, Tiranë, 2017 / Nga: Hajdin MORINA

MONUMENT LETRAR PËR POETIN DISIDENT HAVZI NELA – Vështrim analitik për veprën “Dënimi i dytë i Havzi Nelës”(Ose njëri prej 5 dënimeve), të Petrit Palushit, botoi SHB “OMBRA GVG”, Tiranë, 2017  Në kontekstin historik, letrar dhe stilistik të letërsisë shqiptare … Continue reading

ÇMIMI LETRAR “IBRAHIM RUGOVA” (Literary Club “Podguri” Istog announces the International Poetry Prize “Ibrahim Rugova” ) / Nuradin Imeraj

ÇMIMI LETRAR “IBRAHIM RUGOVA” Çmimin Letrar Ndërkombëtar “Ibrahim Rugova”, Edicioni i IV-të 2018 International Poetry Prize “Ibrahim Rugova” The Four Edition 2018 Premio internazionale di Poesia “Ibrahim Rugova” Quattro edizione 2018 Klubi letrar “Podguri” Istog” shpall: KONKURS NDËRKOMBËTAR të Poezisë … Continue reading