Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi   VEGIM Kur era Frymëmarjen Lëshoi!… Gishtat e tu rrëshqisnin përmbi flokë si një tymnajë e shkujdesur vegimeve!… Endrrimtare dhe rrezeve gjezdisese, të gjithësisë. Ky start i nisur Njihte vetëm lartësi dhe ngrohtësitë?… Harronin njohjet, … Continue reading

Il poeta di Modica: Domenico Pisana raccoglie l’eredità di Quasimodo (Teologo morale, poeta, saggista, docente e giornalista, eclettico protagonista di una Sicilia ancora pregna di quell’ardore artistico che da secoli la caratterizza) / By Staff Italoeuropeo 

Il poeta di Modica: Domenico Pisana raccoglie l’eredità di Quasimodo Teologo morale, poeta, saggista, docente e giornalista, eclettico protagonista di una Sicilia ancora pregna di quell’ardore artistico che da secoli la caratterizza   http://www.italoeuropeo.com/2018/07/10/il-poeta-di-modica-domenico-pisana-raccoglie-leredita-di-quasimodo/?fbclid=IwAR2BygFOigwLhLt8NkXvmK7aQ93E6pnjpMrrxlYrZOZtk3WBYTybCuDBmwk Londra (Valeria Piccioni) – Teologo morale, … Continue reading

Poezi nga Vasil Çuklla

Poezi nga Vasil Çuklla   Perëndim Kaq e pat dielli edhe për sot. Çfarë kish për të dhënë,  na e dha Rrezeartash morri, lau tokën pafund, Buzëqeshjen mbi buzë, si puthjen ja la! Mes mijëprekjesh drithëruese, ndijimesh Përflakur qiejt, rreken, … Continue reading