IL SIGNORE GENTILUOMO / Poesie di Maria Miraglia

Poesie di Maria Miraglia

 

IL SIGNORE GENTILUOMO

Diverte guardare
a volte gli uomini
per osservarne i modi
pensano tutti d’essere bravi attori
anche se Visconti o
Rossellini mai li avrebbero voluti
neppure come semplici comparse

Quanti sorrisi falsi o maliziosi
strette di mano
accompagnate da vane ipocrisie
ma pur sapendo l’interlocutore
che tutto questo
è solo un gioco
antico e sciocco
subito entra nella parte
accetta lodi inchini
saluti riverenti e
tanti ancora ne ricambia
porta
il suo finto sorriso
fino a casa
quando chiusa la porta
alle sue spalle
si libera della maschera
del signore che si crede gentiluomo
e di coloro che ha incontrato
per la strada
peste e corna
comincia a raccontare

@ Maria Miraglia

3 thoughts on “IL SIGNORE GENTILUOMO / Poesie di Maria Miraglia

 1. Përshendetje kah kohë që ua kam derguar një shkrim mundë ta botoni me Konsiderat hyzri salihu

  Merr Outlook për iOS
  ________________________________
  Nga: Galaktika Poetike ATUNIS
  Dërguar: Monday, July 15, 2019 4:06:32 PM
  për: hyzri.salihu@hotmail.com
  tema: [New post] IL SIGNORE GENTILUOMO / Poesie di Maria Miraglia

  agronsh posted: ” Poesie di Maria Miraglia IL SIGNORE GENTILUOMO Diverte guardare a volte gli uomini per osservarne i modi pensano tutti d’essere bravi attori anche se Visconti o Rossellini mai li avrebbero voluti neppure come semplici comparse “

 2. Shqiptarët dhe çështja e kohës

  Në kohën e sotme mjerimi i dialogut politik ndërmjet partive politike nuk ka asnjë refleksion të arsyeshëm dhe premtues për të ardhmen dhe historinë e pritjes që ka kalitur breza të tërë për një hap drejt zgjidhjes së pazgjidhur shqiptare në Ballkan.
  Kosova e shikuar nën dioptrinë e diplomacisë botërore, e ndodhur mes Lindjes dhe Perëndimit, ka nevojë që një brez i ri me të kaluar të pastër dhe edukim e arsimim properëndimor, që njeh mirë vlerat kombëtare, si dhe ka për pikënisje historinë e vetë çështjes shqiptare si referencë në politikat e jashtme. Profili i një kaste të tillë intelektualësh duhet të premtojë me të drejtë një gjuhë politike tjetër dhe një kulturë diplomacie e cila e përkthen kohën e sotme me peshën politike që duhet të ndjek këtë kurs të politikës regjionale.
  Përgjegjësia në politikën kombëtare varet në qafën e njerëzve të cilët për çdo hap e kalojnë me besën e çdo shqiptari që ka vendosur t’i përfaqësojë secilin, pa marrë parasysh.
  Koha e nxjerrë çdo limit dhe përmban çdo sukses apo dështim në sferën e përgjegjësisë së liderëve, sepse e ardhmja e gjeneratave të reja kërkon një dinamikë politike e kombëtare, që të jetë garant për të. Vetëm rruga e ndjekur me dekada nga hallka e zinxhirit atdhetar e intelektual të mërgimtarëve shqiptarë përtej Atlantikut, është pikë rreze drite për një guxim që mund të ndryshon fatin dhe afatin e zhvillimeve politike në Kosovë po edhe në Ballkan .
  Miqësia e përhershme e shqiptarëve me SHBA-të është dëshmi se çdo gjë duhet të kalkulohet në vijat e lirisë dhe të drejtave të njeriut, për një tokë të lirë me njerëz të lirë dhe të drejta të barabarta mes popujve dhe kombeve në botë.

  Hyzri Salihu

  Merr Outlook për iOS
  ________________________________
  Nga: Hyzri. Salihu
  Dërguar: Monday, July 15, 2019 4:11:44 PM
  për: Galaktika Poetike “ATUNIS”
  tema: Re: [New post] IL SIGNORE GENTILUOMO / Poesie di Maria Miraglia

  Përshendetje kah kohë që ua kam derguar një shkrim mundë ta botoni me Konsiderat hyzri salihu

  Merr Outlook për iOS
  ________________________________
  Nga: Galaktika Poetike ATUNIS
  Dërguar: Monday, July 15, 2019 4:06:32 PM
  për: hyzri.salihu@hotmail.com
  tema: [New post] IL SIGNORE GENTILUOMO / Poesie di Maria Miraglia

  agronsh posted: ” Poesie di Maria Miraglia IL SIGNORE GENTILUOMO Diverte guardare a volte gli uomini per osservarne i modi pensano tutti d’essere bravi attori anche se Visconti o Rossellini mai li avrebbero voluti neppure come semplici comparse “

 3. Muaji Nëntorë të shpallet muaji i Përpjekjes për Shqipëri Etnike

  Përshendetje për të gjithë ata që veprojnë për Shqipëri Etnike ,për të gjithë ata që me vite , muaj e dekada veprojnë me ketë amanet dhe e mbajnë të gjallë, duke mos harruar dëshmorët e Kombit e familjet e tyre .

  Të respektuar njerëz të tokës së Shqipëris Etnike dhe mërgaten shqiptare në Botë, që për djersën e dijen dhe gjakun e mijëra njerëzve mbahet ky amanet gjallë edhe sot kur po kërkohet që të zgjidhet çështja shqiptare .

  Shqipërine Etnike e kanë ëndrruar e punuarë Rilindasit tanë të mëdhenj, luftëtaret e Lidhjes së Prizrenit, kryengritesit e fillimshekullit XX, nacionalistet e viteve 1941-1947, luftërat e fundit të Ushtrive Çlirimtare (UÇK,UÇPMB,UÇKombëtare)si dhe përpjekja e AKSH,së e organizatave tjera për Shqipëri Etnike.

  Pra para se të flasim për Shqipëri Etnike , të kerkojm shtet ligjor, të fortë ekonomikisht,shoqëri të shendoshë e të arsimuar, ushtri dhe siguri.Mjaftë me slogane superlative,fjalë e vetëm fjalë , duhet veprime konkrete.

  Njerëzit të vlersohen nga puna, përkushtimi ndaj Kombit , kultura personale, zotësia profesionale, karakteri dhe moraliteti.

  Të luftohet krimi, droga, mafia, korrupsioni dhe gjdo dukuri negative që është prezente në shoqërin tonë që armiqtë e Kombit Shqipëtarë po punojnë me disa shqipfolsa për pranin e ktyre dukurive negative.

  Ndonëse qëllimi i fundit për Kombin Shqiptar është bërja e Shqipëris Etnike ,por përgjithsisht sot përpjekjet duhet të përqendrohen në: mbrojtjen e të drejtave politike, ekonomike, territoriale etj, të sigurisë së popullit shqiptarë në ILIRID, Kosovë Lindore, Malësi të Malle dhe Çamëri , si dhe Mërgata të unifikohet për avancimin e Kombit Shqipëtar në Botë.

  Në muajin Nëntor të ketë aktivitete për Shqipëri Etnike në mbarë hapsiren etnike shqiptare dhe mërgatë.

  Prandaj të nderuar motra dhe vllëzër shqipëtar kudo që jeni kërkojmë që deri më 28 Nëntor të organizohemi , të unifikohemi , të veprojmë e festojmë për Shqipëri Etnike .

  Me konsiderat
  Hyzri Salihu
  Shqipëri Etnike -Mërgatë

  Merr Outlook për iOS
  ________________________________
  Nga: Hyzri. Salihu
  Dërguar: Saturday, August 24, 2019 2:05:29 PM
  për: Galaktika Poetike “ATUNIS”
  tema: Re: [New post] IL SIGNORE GENTILUOMO / Poesie di Maria Miraglia

  Shqiptarët dhe çështja e kohës

  Në kohën e sotme mjerimi i dialogut politik ndërmjet partive politike nuk ka asnjë refleksion të arsyeshëm dhe premtues për të ardhmen dhe historinë e pritjes që ka kalitur breza të tërë për një hap drejt zgjidhjes së pazgjidhur shqiptare në Ballkan.
  Kosova e shikuar nën dioptrinë e diplomacisë botërore, e ndodhur mes Lindjes dhe Perëndimit, ka nevojë që një brez i ri me të kaluar të pastër dhe edukim e arsimim properëndimor, që njeh mirë vlerat kombëtare, si dhe ka për pikënisje historinë e vetë çështjes shqiptare si referencë në politikat e jashtme. Profili i një kaste të tillë intelektualësh duhet të premtojë me të drejtë një gjuhë politike tjetër dhe një kulturë diplomacie e cila e përkthen kohën e sotme me peshën politike që duhet të ndjek këtë kurs të politikës regjionale.
  Përgjegjësia në politikën kombëtare varet në qafën e njerëzve të cilët për çdo hap e kalojnë me besën e çdo shqiptari që ka vendosur t’i përfaqësojë secilin, pa marrë parasysh.
  Koha e nxjerrë çdo limit dhe përmban çdo sukses apo dështim në sferën e përgjegjësisë së liderëve, sepse e ardhmja e gjeneratave të reja kërkon një dinamikë politike e kombëtare, që të jetë garant për të. Vetëm rruga e ndjekur me dekada nga hallka e zinxhirit atdhetar e intelektual të mërgimtarëve shqiptarë përtej Atlantikut, është pikë rreze drite për një guxim që mund të ndryshon fatin dhe afatin e zhvillimeve politike në Kosovë po edhe në Ballkan .
  Miqësia e përhershme e shqiptarëve me SHBA-të është dëshmi se çdo gjë duhet të kalkulohet në vijat e lirisë dhe të drejtave të njeriut, për një tokë të lirë me njerëz të lirë dhe të drejta të barabarta mes popujve dhe kombeve në botë.

  Hyzri Salihu

  Merr Outlook për iOS
  ________________________________
  Nga: Hyzri. Salihu
  Dërguar: Monday, July 15, 2019 4:11:44 PM
  për: Galaktika Poetike “ATUNIS”
  tema: Re: [New post] IL SIGNORE GENTILUOMO / Poesie di Maria Miraglia

  Përshendetje kah kohë që ua kam derguar një shkrim mundë ta botoni me Konsiderat hyzri salihu

  Merr Outlook për iOS
  ________________________________
  Nga: Galaktika Poetike ATUNIS
  Dërguar: Monday, July 15, 2019 4:06:32 PM
  për: hyzri.salihu@hotmail.com
  tema: [New post] IL SIGNORE GENTILUOMO / Poesie di Maria Miraglia

  agronsh posted: ” Poesie di Maria Miraglia IL SIGNORE GENTILUOMO Diverte guardare a volte gli uomini per osservarne i modi pensano tutti d’essere bravi attori anche se Visconti o Rossellini mai li avrebbero voluti neppure come semplici comparse “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s