DËSHIRË / Poezi nga Mustafa Ismaili

Poezi nga Mustafa Ismaili

 

DËSHIRË

Pas udhës së largët
Si dallandyshe do kthehem
Ne fshatin tim të vjetër.
Të rri aty mes oborrit të shtëpisë,
të shikoj nga horizonti me lezet bujqitë punëtorë ,
Në stinën e pranverēs dhe vjeshtës
Të krekosur për punēt bujqësore
NgasinTraktorēt nxitojnë e bëjnë aratë ugarë.

Do kënaqesha me bukë misri të bardhë,
të rinis këngën e preferuar.
Të këndoj pa u ndal pa u friksuar.

Sikur tërë botën me duar e xhepa të ma falin,
Të më japin makina pa shofer,
Të më bëjnë mbret mes stërkalla shadërvani,
Asgjë nuk do ta ndrroja me timin vend!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s