Poezi nga Vasil Çuklla

Poezi nga Vasil Çuklla   Silens Pikojnë lotë agimet. Ngjethur, kërkojnë dritë. Diellit të plagët,  ia vranë horizontet. Dita, mes përshpirtjes, u nemit. Drita e qorruar, mbet varur, majëhonesh. Siç varet flamuri gjysëmshtizë në ditë zie… Përthellë shpirtit, në të … Continue reading

Нгок Ле Нинь, Вьетнам / Перевод с английского Рахим Каримов Рахим Карим

Нгок Ле Нинь, Вьетнам Ле Нгок Нинь – поэт, доктор философии по горным наукам. Пишет под , псевдоним Нгок Ле Нин. Родился 24 октября 1969 года в деревне Хай Нхан, округ Тинх Гия, провинция Тхань Хоа, Вьетнам. Живет в столице … Continue reading

HIRI I ERZENIT (Në vend të një homazhi poetik në kujtim të studiuesit dhe profesorit shqiptaro-amerikan,ish Editor i Diellit, Peter R. Prifti, i cili la amanet që hirin e trupit të tij ta hidhnin në lumin Erzen…) / Poezi nga Namik Selmani

HIRI I ERZENIT Në vend të një homazhi poetik në kujtim të studiuesit dhe profesorit shqiptaro-amerikan,ish Editor i Diellit, Peter R. Prifti, i cili la amanet që hirin e trupit të tij ta hidhnin në lumin Erzen… Po derdhet një … Continue reading

Poezi nga Adem Xheladini

Poezi nga Adem Xheladini   Atje larg… Ti sonte fle mbeshtjellë me pelerinë prej yjesh Hëna shkëlqimin ta vjedh fshehtas nëpër natë Çastet përballë që me ëndje tenton t’i gërryesh Në tel violone jeh kënge, më ngjan në serenatë Ti … Continue reading

Brenda Mohammed (Trinidad)

Brenda Mohammed (Trinidad) Author Brenda Mohammed is from Trinidad in the Caribbean. She is an award-winning, best-selling, multi-genre author, and poet, who has written twenty-one books. Brenda is a former Bank Manager of a leading International Bank in Trinidad and … Continue reading

Poezi nga Ramiz Kuqi

Poezi nga Ramiz Kuqi

 

PAS TUNDJEVE

Stina u vesh me lumni
Buza
Nis udhëtimin e vet në vargje
Shpresa e thyer
Po hyn në kullë lumnie
Më prit
Ëndrra ime atje në Jug
Ku dielli e shiu takohen rrallë
E vjeshta
Zverdh shpejt gjethet nëpër degë
Lypsarët enden me pelerinë
Mbi supe
Rëndon qielli
Për një copë bukë
Më shumë se dje
Pas tundjeve Atdhe!

 

NJË ËNDËRR

U tret nëpër rrugë
Si hije
Fëmijë bonjak
Pa kasollë mbi kokë
Shtrat i përgjumur
Nëpër stinë
Kush ta mori buzëqeshjen
O varg i kryqëzuar?
Një gotë verë desha ta zbraz
Nata
Të shdërrohej në lumë
Si zjarr i pashuar!
Një ëndërr…

 

NUK I BASHKOI …

As vargjet poetike
Netet e gjata
Fjalët e shkruara pa thonjëza
Deri të një pikë centrifugale
Sa presje fjali dëshirore
Fjalë
Deri të Ura e Gurit
Pritje të gjata imagjinare
Nuk i bashkoi
As metafora e mallit
Sa larg kanë ikur
Orët
Si dallëndyshet mbi Bardhan
Poezi
Ti që bashkon ura e ura
Harta të grisura shekujve?!