ÇASTE TË ÇMUARA (TREASURED MOMENTS) – Rajashree Mohapatra / Shqipëroi: Delo Isufi

Poezi nga  Rajashree Mohapatra

ÇASTE TË ÇMUARA

Në kujtimet e së kaluarës një çast fluturova,
Në një portë të çuditçshme në fund qëndrova,

Fluturat krahëshkruara me ngjyrat të ylberta,
Dashurinë e tejskajshme, aty nektaronte bleta,

Mendime të çmuara shpërthenin furishëm,
Pëshpëritjet e të dashurit tim, aq të hirshëm.

Deshirat më të zjarrta të erërave pranverore,
Shtuan bezëqeshjen e fytyrës time ëngjëllore.

Kujtime magjepse në bukurinë e jetën time ,
Dhe natyra ma mbushi zemrën me gëzime,

Aroma e gëzimeve të së kaluarës u shfaq përsëri,
Madhështia dhe heshtja erdhën me madhështi.

Kujtimet kaq të gjalla , te bukura , plot pafajsi,
Furishëm erdhën në zmerën time me mirësi.

 

TREASURED MOMENTS

Gliding on the memories of past
I stop at a quaint gate at last .

Butterflies paint it wìth rainbow colours
Honeybees drizzle love all over .

Moments appear deep , so precious
Whispers of my beloved , so gracious .

Deepest desires , the tranquil winds race
When I relive smile appears on my face .

Indelible imprint on my life’s art
Just as the nature , I relish in my heart .

Reinforce joys of present with memories of past
Grandeur and silence as nature’s craft .

Memories so alive full of innocence
Relish in my heart reveal kindness

Creat happiness enriching the present
Though passed into oblivion , I treasured the moments.

@ Rajashree Mohapatra 2018
All Rights Reserved by Poet.

 

Shqipëroi: Delo Isufi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s