Traboini Studio – In April of 1917: AMADEO MODIGLIANI – NUDO / Përgatiti dhe realizoi videomontazhin Kolec P. Traboini

 Traboini Studio – In April of 1917: AMADEO MODIGLIANI – NUDO

Gjeniu që vdiq i rrahur barbarisht në rrugë në Paris një shekull më parë, më 24 janar 1920 nga injorantët, ngjashëm me gjeniun amerikan Allan Poe, që pësoi të njëjtin fat në Baltimore. Të njëjtin fund tragjik por dhe të njejtën lavdi të përbotëshme.
Vidio e realizuar nga Traboini Studio është parë nga 6,347 vetë.
_______________________

Në pranverë të vitit 1917 Amadeo Modigliani(1884-1920) takoi 19 vjeçaren Jeanne Hébuterne (1898-1920), studente në Akademinë Colarosi Paris, ata filluan të jetojnë bashkë. Ajo ishte e brishtë, gjithë drite , e qetë , e heshtur, me një shpirt delikat dhe u bë modelja kryesore
e Modiglianit deri në fund të jetës. Ai e pikturoi atë më shumë se 25 herë.Lindën bashkë një vajzë që mori emrin e nënës. Në 24 janar 1920 Modigliani vdiq. Ditën tjetër Jeanne Hébuterne shtatzanë për herë të dytë, vrau vehten nga dëshpërimi. Ata u varrosën bashkë në varrezën e Parisit Père Lachaise. Lanë jetime një vajzë të vogël Jeanne (1918-1984) që e adaptoi motra e Modiglianit në Firence, më vonë vajza do të shkruante librin biografik për babain e saj Amadeo Modigliani “Burri dhe Miti”.

MODIGLIANI: Nudo

Traboini Studio – In April of 1917, Amadeo Modigliani(1884-1920) met the 19-year-old Jeanne Hébuterne (1898-1920), student of the Académie Colarossi; they started to live together. She was gentle, shy, quiet and delicate and became his major model until his death, he painted her no less than 25 times. On January 24 1920 Modigliani died. On the following day the pregnant Jeanne Hébuterne committed suicide. They were buried together in the Père Lachaise cemetery. Their orphan daughter Jeanne (1918-1984) was adopted by Modiglianis sister in Florence; later she would write an important biography of her father Modigliani:”Man and Myth”.

Përgatiti dhe realizoi videomontazhin Kolec P. Traboini

Controverse / Corina Junghiatu

Corina Junghiatu   Controverse Întrebări cinice, triviale, torturate, urgisite. Întrebări scântei, lacrimi și strigăte. Întrebări mă îngheață în frig mineral sau mă ard în pasiuni incandescente. Întrebări stanțe ce plutesc spre soare, cu aripi deschise, cercetând lumea zidită în ecoul … Continue reading

Magic in Your Love / Poem by Augustin Joseph

Poem by Augustin Joseph
 
 
Magic in Your Love
 
For the magic you are my dearest
I hear the sky is always grateful
For the rainbow your words creates
and your smile shines for the faithful
 
winds that chases your hair everywhere
the fragrance of your skin fills thru the air
warmness of sun beats in your embrace
the talent excites between your gentle palms
find the hidden cause to become your grace
 
you still wonder why I love you always
guess to explain the beauty you blooms
to put it in words is not enough to praise
just how vast & deep the night sky maybe
yet for once in a month all that darkness fades
with one full moon keeps the sky in lit shades
that one moment of luminous magnificence
is ample to bring hopes for remaining stillness
You’re the reason my lobe became magical brilliance.