Kalendari poetik: Alessandro Baricco 25 janar 1958 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Alessandro Baricco

Kalendari poetik: Alessandro Baricco 25 janar 1958

Alessandro Baricco, shkrimtar. eseist, kritik muzikor dhe udhëheqës televiziv, mbush sot më 25 janar 62 vjeç. Qyteti i lindjes Torino dhe skuadra e tij e zemrës “Torino”. Fitues i çmimit Viarexho në vitin 1993 dhe shumë çmime të tjerë. Edhe 100 Baricco! Nga ç’kam prej tij postoj sot për ju këtë poezi që e kam ma fort për zemër:

A KA MË KEQ?

Kur të pushton një dëshirë e çmendur të qash,
që të shtrydh krejt, që s’e mban dot,
kur asnjë fjalë nuk të vjen,
s’e nxjerr dot, të vinë mbrapsh, brenda vetes të gjitha,
i gëlltit ato dreq ngashërimash,
mbytesh në heshtjen e atyre dreq lotësh.
Dreqi e mori. Dhe kishe gjithë ato gjëra për të thënë…
Ama asgjë, asnjë fjalë s’nxjerr dot.
A ka më keq se kaq?

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s