Interview: R K Singh: In Conversation with Abnish Singh Chauhan / Creation and Criticism: ISSN: 2455-9687 (A Quarterly International Peer-reviewed Refereed e-Journal Devoted to English Language and Literature)

R K Singh: In Conversation with Abnish Singh Chauhan http://creationandcriticism.com/113.html?fbclid=IwAR33F-tnM_o_X8qRrLk92YmnV32diVTQ2JyXhiR3cdRPHEsMRFuU_UuCTcI “A poem rests on brain signals imaged in words and silence one decodes with dog sense smelling twists and turns in rhythm that turn it prophetic.” (A Poem) The journey … Continue reading

Poema de Silvia Ortiz

Poema de Silvia Ortiz   *** Anoche sólo fue el resentido de mi alma, solo el panal de dudas que ametrallan soledades, burlas clandestinas, ausencias, siniestras quebraduras en las noches, deseos que no debo, tragedias en la frente. Amado mío, … Continue reading

Kur poezia vjen e pakohё dhe nё pakufi (Rreth vёllimit poetik” Ç’t’i bёj shpirtit tё poetit” tё Hekuran Halilit) / Nga: Vladimir Muça, shkrimtar- kritik

Kur poezia vjen e pakohё dhe nё pakufi (Rreth vёllimit poetik” Ç’t’i bёj shpirtit tё poetit” tё Hekuran Halilit) “Mund tё shkёputesh njё njeri nga vendi i tij, por nuk mund tё shkёputёsh vendet nga zemra e njeriut” Jon Dos … Continue reading

ARTIKUJ-KUJTESË! Dhjetë filozofët e mëdhenj që kanë vuajtur nga çrregullime psiqike! / Përgatiti materialin Arqile Vasil Gjata

ARTIKUJ-KUJTESË! Dhjetë filozofët e mëdhenj që kanë vuajtur nga çrregullime psiqike! Përgatiti materialin Arqile Vasil Gjata Ata që shtrojnë pyetje të vështira, të tilla si: “pse gjendemi këtu?”, “ prej nga e nxjerrim moralin?” dhe “çfarë realisht do të thotë … Continue reading

Shoqata Mbarëkombëtare “Bytyçi”, Tiranë-Prizren – Poeteka Mbarëkombëtare “Ndue Bytyçi” -Tiranë, hap konkursin për vitin 2020, me krijimtari kushtuar “Aksionit për pajtimin e gjaqeve në Kosovë”, që këtë vit ka shënuar 30-vjetorin e tij

Shoqata Mbarëkombëtare “Bytyçi”, Tiranë-Prizren,  Poeteka Mbarëkombëtare “Ndue Bytyçi” -Tiranë, hap konkursin për vitin 2020, me krijimtari kushtuar “Aksionit për pajtimin e gjaqeve në Kosovë”, që këtë vit ka shënuar 30-vjetorin e tij Njoftojnë se: Ky konkurs do të shërbejë edhe … Continue reading

ईडन एस त्रिनिदाद द्वारा कविता (I Remember You) – Poem by Eden SorianoTrinidad / Translated in Hindi Language by Dr. Navin Kumar Upadhyay

Poem by Eden SorianoTrinidad     ईडन एस त्रिनिदाद द्वारा कविता   तुम्हें याद करता मैं   एक पहाड़ी के किनारे चलते हुए घनी घास पर गया बैठ हम बहुत ख्यालीपुलाव बनाना शुरू करते भय -विस्मय मिश्रित भाव भरे , … Continue reading