Tatiana Terebinova (Rusia)

 
Tatiana Terebinova (Rusia)
 
Tatiana Terebinova është një poete që jeton në Rajonin Otradny Samara dhe Moskë.
Ajo përdor teknikën e sillabic-tonik (rrokje-forcues), vargun e lirë, haikun dhe tankan.
Tatiana u diplomua në Akademinë Kulturore të Arteve të Moskës në 1989.
Poetja është fituese e Festivalit Ndërkombëtar të Vargjeve Falas në Moskë (1996).
Poezitë e saj u botuan në Antologjinë e vargjeve të lira ruse (Moska “PROMETEU” 1991), Almanaku “Arion” (Moskë), “Gazeta Poezi” (2018,
1 (1 – 3), revista “Moska Stolica” (2018, №3) etj. Emri i saj përmendet në enciklopedinë historike dhe kulturore Samara (1995)
 
 
parajsa ime
 
trumza e egër është parajsa ime
engjëlli mban në zemrën e tij
iriset e një kopshti drite misterioze
dritë e mëndafshtë shkëlqimi
në kristalet e kohës –
fytyra dhe lulja juaj – fryma e festës
“Jehona”
në pasqyrën e shpirtit tuaj –
vetëm zoti i mirësisë dhe gëzimit,
dhe hidhërimi i ëmbël është një sekret i lehtë
kthesa të qarta të mendimeve –
rizomat e universit
dhe jehona e një ëndrre dashurie
“Krahët”
Libri i Zotit të hirshëm –
krahët e faqeve të kryeengjëjve të heshtjes
pëshpëritin fjalë transparente dashurie
hëna noton në qiell argjendi –
peshku i artë i kohës
përmes përqafimit të përgjumur të pranverës
 
 
 
Guri i kohës
 
Guri i kohës ngre
qiejt tuaj çdo çast
Çdo pafundësi atje
nuk ka filluar ..
Ka një fund
për transparencën tuaj
Ka një errësirë ​​..
Lëreni objektivin tuaj të fluturojë më shpejt ..
Fillon një shigjetë
për të përzier hapësirën
që e kishte me bindje
të shtrirë në pëllëmbët tuaja infantile
në qindra mashtrime ..
Emrat e grerëzave të verbra
ndryshojnë momentet e tyre
të zbrazëtisë së çastit
duke u kthyer në dritë
dhe duke ndaluar shkëlqimin
e dritës në vemje
flutur që piqet
në Universin e ri …
 
 

Përktheu në shqip Marjeta Shatro – Rrapaj