Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato   SORKADHJA E VRESHTAVE Kisha vendosur, i përbetuar, të mos përdorja asnjë pije, mendjen ta kisha burim të kulluar, për vargje të kthjellët dashurie. Por një sorkadhe qafëgjatë, zbritur vreshtash mbi korije, më erdhi në tryezë … Continue reading

Artistike të cilat i ka përjetuar kombi shqiptar… (Poezitë e  librave të poetit Agim Deskut janë fizionomi ) / NGA: HASAN HASANRAMAJ

Artistike të cilat i ka përjetuar kombi shqiptar… Poezitë e librave të poetit Agim Deskut janë fizionomi https://www.botasot.info/kultura/1039313/artistike-te-cilat-i-ka-perjetuar-kombi-shqiptar/?fbclid=IwAR1otjcByLVKKFDHdzp7buFcnaxPpBObjXkLNhNDIGDSp5Z5Y8hSSc7R3mM Nga biseda të cilën e zhvilluam me poetin pejan Agim Deskun lidhur me veprimtarin e tij letrare në dymbëdhjetë veprat e tij … Continue reading

 Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “ZJARRE DHE… FLLAD” të autorit Basir Bushkashi

 Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “ZJARRE DHE… FLLAD” të autorit Basir Bushkashi Titulli: ZJARRE DHE… FLLAD Autor: Basir Bushkashi Redaktor: Kujtim Stana Recensent: Gegë Tusha Kopertina: Agron Sejamini Arti grafik: Artan Kurti © Të gjitha të drejtat janë të … Continue reading

Divine Dance in the Sky..!! / Poem by Monika Ajay Kaul

Poem by Monika Ajay Kaul
 
 
Divine Dance in the Sky..!!
 
The wisps of clouds,
supple and versatile;
dressed like a quicksilver
dance in a divine charm
 
Moulding and sculpting,
casting shadows subdued,
that cover everything in its
intrinsic hues.
 
Thereafter,
melting and deluging down;
the slivers of pearls
crisp and moist.
 
Before long, another
combo of clouds arrive;
sombre and resolute
dancing shakily with the roused wind.
 
Slowly and relentlessly,
both shroud the moon.
Leaving everything, live and ersatz;
in grim and gloom.
 
Behind the grey veil
the moon appears a shimmery silver,
as if it’s a stunning muse
compelling artists for a peer.