UNAZA E HEKURT / Poezi nga Irina Hysi MA

Poezi nga Irina Hysi MA
 
 
UNAZA E HEKURT
 
Ne s’ jemi vetëm!
Ne jemi sa kemi dhe fëmijët tanë…
Ne, jemi aq, sa shkojnë fëmijët tanë!
Ne jemi aq vite, më shumë!
Ne s’ jemi vetëm, aq të vetmuar, sa jemi!
Ne jemi kaq të dëshiruar të përmalluar…(…).
E jeta jonë, s’ është më e jona zemër…!..
Por, e fëmijëve tanë…me zemrën tonë…
Prandaj, unë s’ di as të përgjigjem….
As mos thuaj që dashuria e madhe nuk ekziston?
As se, Sokrati e quante kusht…principin…
Jo! Mos thuaj! Po sa i jam përshkruar?
Po librat, po poezitë, po sa shkruhet e thuhet?
Po unaza e hekurt në shpirtin tim?…
Shëronjësja ime!………….
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s