Reportazh nga shkolla “Vëllazërimi”, Babrru-Fushë në shkollën vartëse Babrru-Kodër / Nga: Bashkim Saliasi

Reportazh nga shkolla “Vëllazërimi”, Babrru-Fushë në shkollën vartëse Babrru-Kodër Data 1 mars. Ditë pranvere. Sihariqin e parë të ardhjes së pranverës e kanë dhënë mimozat të ndjekura nga pjeshkat, kajsitë dhe kumbullat. Dimri po largohet dhe vendin po ia lë … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA”  publikon Revistën Letrare “OBELISK- Nr. 215” / Botues: Roland Lushi

Shtëpia Botuese “ADA”  publikon Revistën Letrare “OBELISK- Nr. 215” -Për më shumë përgjegjësi e kujdes për gjuhën shqipe Nga Gjovalin Shkurtaj -Dritë në shtjellën e shpirtit njerëzor Nga (Hamdi) Erjon Muça -Cikël poetik nga: Basir Bushkashi Ahmet Mehmeti Flora Meçaj … Continue reading

Martina Franca: si avvia alla conclusione il Festival di pittura, poesia e narrativa ‘Artemozioni’

Martina Franca: si avvia alla conclusione il Festival di pittura, poesia e narrativa ‘Artemozioni’ https://www.giornaledipuglia.com/2019/03/martina-franca-si-avvia-alla.html   di TERESA GENTILE – Si avvia alla fase conclusiva  il Concorso di poesia e narrativa incluso nella quinta biennale del Festival Internazionale delle Emozioni, Si … Continue reading

 Fragment nga poema e Shpend Sollaku Noé-së  “Murus Noster”, të shkëputur prej librit dygjuhesh ne anglisht e italisht “Abysses- Voragini”, USA 2009. Versioni në shqip është botuar pjesërisht në librin “Atdheu i tjetrit”, botuar gjithashtu në Shtetet e Bashkuara, në vitin 2011

 Fragment nga poema e Shpend Sollaku Noé-së  “Murus Noster”, të shkëputur prej librit dygjuhesh ne anglisht e italisht “Abysses- Voragini”, USA 2009. Versioni në shqip është botuar pjesërisht në librin “Atdheu i tjetrit”, botuar gjithashtu në Shtetet e Bashkuara, në … Continue reading