Viaţa se scurge prin timp, iar timpul îşi are timpii lui ( Das Leben läuft durch die Zeit und die Zeit hat ihre eigene Zeit – Life runs through time, but time has its own time) – Irina Lucia Mihalca

Poem by Irina Lucia Mihalca     Das Leben läuft durch die Zeit und die Zeit hat ihre eigene Zeit   Ich, du, hier, da, runde Pirouetten,in Tanzschritten,donnernd,zerstreuen Blumen im Atemzug des Traums, der Seufzer ist das Lied.   Durch … Continue reading

Poezi nga Dije Lohaj

Poezi nga Dije Lohaj   GJURMË NËPËR PLASA TË SHPIRTIT Le të jenë të fundit këto vargje, Me trupin tënd derdhur, Nëpër memecërinë e zanoreve, Që dënesin si sogjetare melankolie Qelizat e emrit tënd, Me mishin tim të trishtuar, Drita … Continue reading

BUZË LIMANIT TË SHPRESËS / Poezi nga Dashamir Malo

Godina e restauruar në Limanin e Sarandës, në të cilën prej vitit 1872 – 1877, Naim Frasheri punoi si doganier.

 

BUZË LIMANIT TË SHPRESËS

Ndërsa agimi i puprut ia beh në qytet, 
dhe peshkatarët kthehen prore në liman,
në tavernën “Poseidon” fillikat jam ulur,
dhe përsëris me vete vargun Naimian.

Sakaq njëri syresh vjen e më afrohet,
një kapiten i zoti, i njohur në këtë qytet,
më thotë: Ç’bëre ti për këtë dhe’? Asgjë o mik!
Pa le pastaj, i thua vetes edhe poet!

Pse vjen kështu e drojtur, e nemitur,
kjo e sotme në vendin tënd, në vendin tim?
A do të jetë e nesërmja aq e ndritur,
siç i këndoi me mall rilindasi Naim?

Buzë këtij deti të trazuar,
ç’ përgjigje t’i kthej kapitenit riosh?
Ndodhka të jesh poet mbushur plot me shpresë,
dhe përsëri në këtë vend të ndjehesh bosh!

Kupën e të sotmes e kthej me fund,
tek ky liman ku ish Naimi doganier,
këtu ku i dha udhë vjershërimit shqip,
dhe si qiri mandej për mëmëdhe u ter.

Brigjeve të Kaonisë i nis motivet,
si grigjë kuajsh ranishtes me revan,
nxitoj të bëj ç’ka mundem si poet,
teksa më prin udhën ylli Naimian.

@Dashamir Malo

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin për fëmijë “Një libër për yjet” të autores Alma Zenellari

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin për fëmijë “Një libër për yjet” të autores Alma Zenellari   Titulli: Një libër për yjet Autore: Alma Zenellari Redaktor: Fejzi MURATI Korrektore: Sara GJOLENA Piktore: Bardha LILE Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-269-28-3 Përgatiti … Continue reading

Poezi nga Xheladin A. Çitaku

Poezi nga Xheladin A. Çitaku   VËRTITJE PA CAK * Në asfaltin e arnuar dëshirat fishkëllejnë në udhëkryqet e kohëve lajthitur shikimi ambiciet e zbrazëta uritshëm rrëkllejnë racione ëndrrash ku ushqehet tundimi. * Shpresa të molisura në shesh parakalojnë kërrusur … Continue reading