Poezi nga Dije LOHAJ

Poezi nga Dije LOHAJ   ZGJOHET HIRI I JETËS SIME Për ta mësuar udhën e bërjes së lirisë, Ftova deri në rizgjim tërë shekujt, Që palosur ishin në sirtarë mijëvjeçarësh, Doja aq shumë në këtë ballkon brengash ku jam, Jehonat … Continue reading

Poesie di Maria Cristina Sabella

Poesie di Maria Cristina Sabella   Messia ☆¸.✿.¸.•´ ¸.•´.-✿ ¯**´¯**´¯`˜”*°•.•.¸ღ¸☆ Chiedo scusa Signore il tuo passo lento armonioso, le tue mani tese il tuo sguardo sincero quegli occhi al cielo, quel profumo di ulivo quell’arido terreno che fecondato ora sia, … Continue reading

Poezi nga Sarë Gjergji

Poezi nga Sarë Gjergji   NË NJË TË ENJTE PRILLI Gruri e mbushi kallirin, Evë. (Adami e shtron sofrën). Po mbuzet nata, Adam. (Mërlaqet, Eva). Gjarpri, kutullaç, n’ Eden. (Eva, gjuhë prushtë braktisjen grish harresën). Në dheun e Nodit, Adami … Continue reading

Poezi nga Nikollë Loka

Poezi nga Nikollë Loka   Në vendlindje Në vendlindje na kursyen erërat, shiu dhimbshëm na lagu, kishin ngjyra lulesh vetëtimat, pranverat na dukeshin si vajzat. Në vendlindje lulet ishin erëmira si frutet, deheshim me rrush nën pjergulla, kur kalonte rrugës … Continue reading

STOP KILLING CHILDREN AND FAMILIES IN SYRIA! / Petition

STOP KILLING CHILDREN AND FAMILIES IN SYRIA! https://www.change.org/p/stop-killing-children-and-families-in-syria?recruiter=44853906&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_page&utm_term=des-md-no_src-no_msg We cannot allow chemical weapons to be used against innocent people, children and families.  We must never allow the interests of a few to sow pain indiscriminately, cause terror, hunger, misery and … Continue reading

Poezi nga Sonja Haxhia

Poezi nga Sonja Haxhia     PAK MBETËN   Si kështjellë rëre, ku dielli s’ depërton, ndjesitë përhumbin në të errtën hije. Dhe këmbët dhe shpirtrat s’ lëvizin. S’ janë shumë ato çfarë mbeten, veç pamjet virtuale Mendje-Sy, sy të … Continue reading