Poesie di Anna CAPPELLA

Poesie di Anna CAPPELLA   SOSPESA SU UN’ALTALENA Non avrei mai creduto che la tua voce m’avrebbe fatto toccare il cielo, come le nuvole accarezzare l’azzurro. In un mattino di Maggio, ho sognato ancora, mentre le tue parole si sono poggiate … Continue reading

“Drita në det” është titulli i antologjisë me tregime nga autorë grekë që qarkulloi së fundi nga Shtëpia Botuese “Neraida” / Solli në shqip: Vangjel Zafirati

“Drita në det” është titulli i antologjisë me tregime nga autorë grekë që qarkulloi së fundi nga Shtëpia Botuese “Neraida”.   Përzgjedhja e autorëve e tregimeve si dhe përkthimi i tyre në gjuhën shqipe është realizuar nga poeti e përkthyesi … Continue reading

Poezi nga Mimoza Bici

Poezi nga Mimoza Bici   *** Ndez dritën e trembur, se mos shkrihej trupi dashurisë tënde gllabëruar errësirës… Oh! Prania e hijes përvëlon më shumë se trupi yt i mishtë … Tani që jam dritë vuaj pagjumësitë ! (M.Bici , … Continue reading

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon romanin “Kurthet e jetës” të autores Elona Mehmetaj.

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon romanin  “Kurthet e jetës” të autores Elona Mehmetaj. Titulli: Kurthet e jetës Autore: Elona Mehmetaj Redaktor: Ilmi Dervishi Recensent: Eli Kanina (Anelli) Kopertina Ervis Lipi Botimi i parë, 2017 ISBN: 978-9928-223-70-8 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati … Continue reading

Shtëpia Botuese “MILOSAO” publikon vëllimin poetik “SHTEGTIM ME MUZGUN” të autores Marjeta Shatro – Rrapaj.

Shtëpia Botuese “MILOSAO” publikon vëllimin poetik “SHTEGTIM ME MUZGUN”  të autores  Marjeta Shatro – Rrapaj.   Poezia si muzë dhe ndjesi e thellë në kufijtë estetikë të autores Marjeta Shatro – Rrapaj Autorja Marjeta Shatro – Rrapaj vjen me vëllimin … Continue reading

Flet pedagogia dhe poetja, autore e tre vëllimeve poetike: Ku është Lidhja e Shkrimtarëve, ku janë takimet, ku janë konkurset, ku janë juritë, ku është lexuesi?! / Intervistoi për “Albanian Free Press”: Albert Z. ZHOLI

Flet pedagogia dhe poetja, autore e tre vëllimeve poetike: Ku është Lidhja e Shkrimtarëve, ku janë takimet, ku janë konkurset, ku janë juritë, ku është lexuesi?!   http://afp.al/news/2017/05/intervista-eva-kacanja-poezia-himn-ketyre-germave-te-tingelluara-22547/   Ja këto duhet të na shqetësojnë.   “Poezia është bindja ime, … Continue reading

Poezi nga Ezra Pound / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Ezra Pound

 

***

Oh, brezni e vetkënaqësisë së plotë,
brezni e shqetsimeve të mëdha
kam parë peshkatarë, mes diellit të hanë dhe të pinë
i kam parë me familjet e tyre, hata
kam parë buzëqeshjet, të çiltëra, flutur
kam dëgjuar shkrepqeshjet, nga ku gëlonte frymë.
Dhe jam nga ty, shumë herë më i lumtur
dhe ata, më të lumtur ishin se unë.
Dhe peshqit, që liqenit notojnë,
cullak, se peshku s’vishet kurrë.

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Flutura Açka kujton Azem Shkrelin: Pranverë ’97 ishte edhe atëherë… dhe rrëmuja e Atdheut vazhdon

Flutura Açka kujton Azem Shkrelin: Pranverë ’97 ishte edhe atëherë… dhe rrëmuja e Atdheut vazhdon   http://politiko.al/web/2017/05/flutura-acka-kujton-azem-shkrelin-pranvere-97-ishte-edhe-atehere-dhe-rremuja-e-atdheut-vazhdon/     Flutura Açka është një shkrimtare e angazhuar. E tillë ka qenë edhe sa kohë zgjati kriza politike. Me një status të … Continue reading

Poesie di Alma Gjini

Poesie di Alma Gjini   Sull’altare del tempo Oltre la siepe un soffio dell’anima sfida il silenzio con dita incrociate tutto sembra svanire sparpagliandosi in ogni stanza del cielo e nel plasmare delle stelle difficile trovare l’equilibrio tra le pagine … Continue reading