Poezi nga Ezra Pound / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Ezra Pound

 

***

Oh, brezni e vetkënaqësisë së plotë,
brezni e shqetsimeve të mëdha
kam parë peshkatarë, mes diellit të hanë dhe të pinë
i kam parë me familjet e tyre, hata
kam parë buzëqeshjet, të çiltëra, flutur
kam dëgjuar shkrepqeshjet, nga ku gëlonte frymë.
Dhe jam nga ty, shumë herë më i lumtur
dhe ata, më të lumtur ishin se unë.
Dhe peshqit, që liqenit notojnë,
cullak, se peshku s’vishet kurrë.

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s