Poezi nga Lida Lazaj

Poezi nga Lida Lazaj   Pemëmbjellësit Pluhurin mbledhur plasaritjeve dhe gjembat e shputave kthyer në dije t`i shpërfill dhe pa të marrë leje, si lulja me të njëtjin emër që drejton fytyrën nga dielli, zemra jote i mban sytë nga … Continue reading

Poezi nga Fejzi Murati

Poezi nga Fejzi Murati

 

DETI DHE YJET

Shpesh gjatë netëve,
bëhen aq miq të mirë
sa yjet përkunden
dhe flenë mbi shtratin e detit,
siç përkunden në arën e grurit lulëkuqet
përkëdhelur nga puhija e mëngjesit .

Herë-herë
grinden aq keq,
sa të gjithë yjet
thërmohen mes dallgëvë të egra
dhe mbyten thellë në det…
Mbi sipërfaqe pluskojnë lotët e sirenave
dhe trishtimi i hënës së lodhur e të zbehtë!

 

PABESIA

Vërtet Odisea e projektoi kalin e tmerrshëm
dhe brenda tij futi pabesinë!
Veç pabesia
nuk lindi mes grekëve në Trojë,
pabesia ka lindur bashkë me njerinë!
Prej mijëra e mijëra vjetësh
ne e vuajmë mbi shpinë!

 

MALL REFUGJATI

Ku të kam harruar,
o malli im i largët
nuk di kur do kthehesh
të më shërosh plagët…

Të më sjellësh ninullat,
aromën e blirit,
puthjen – jetë të nënës,
ngrohtësin e gjirit!

Apo do t’më lësh
të vdes tej kufirit!?

 

DEHJE

Kristalet e lotëve
kur të të bjenë qerpikëve
dhe të ndrijnë mbi faqe si margaritarë,
do të t’i pi me etje prej të marri
se për ty,
vërtet jam i marrë!

Pastaj le të më dehin këta lotë
siç dehet nga vesa gonxhe e trandafilit,
siç na deh në maj spektri i ylberit,
siç të deh pa pirë
aromë e gjirit.

 

NETËVE TË MAJIT

Do të mbush duart me yje të zjarrtë
dhe nën këmbët e tua do t’i shtroj,
mëngjeseve do mbledh margaritar vese,
gushën tënde me ta të zbukuroj.

Dy petale trandafili të kuq do këpus
e mbi buzët e tua do t’i shkrij,
dy kokërrza të pjekura qershie
do të ti vendos kujdesshëm përmbi gjinj…

Pastaj në shtratin tonë të dashurisë,
me buzë do t’i ndezim qirinjtë!

 

Shtëpia botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik ” Pegasiane” të autorit Vladimir Muça

Shtëpia botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik ” Pegasiane” të autorit Vladimir Muça   Titulli: Pegasiane Autor: Vladimir Muça Muça, Vladimir, Pegasiane, poezi Email: vladimir_muca@yahoo.com Redaktor: Perikli Jorgoni Recenzentë:Sazan Goliku Muharrem Gazioni Hamdi Erjoni Korektor: Fatmir Minguli Punimi grafik: Enio … Continue reading

Poems by Aziza Dahdouh

Poems by Aziza Dahdouh
 
 
No difference
 
We looked different
Me from another world of yours
Our vocal sounds
Not the same
No common language
But at a certain point we met
A strange meeting
In the mirror of your soul
I felt comfortable within me
I whispered :open those eyes
Longing to see myself
And when you opened them
Dew drops fell down like pearls
I felt them rolling on my cheeks
That time i knew that
We ‘re soul twins
And those tears were mine
And that smile
Shining like the sun was my soul’s reflection
I can’t deny …..
The meeting was a great pleasure
 
~~AD~~
 
 
No difference
 
We looked different
Me from another world of yours
Our vocal sounds
Not the same
No common language
But at a certain point we met
A strange meeting
In the mirror of your soul
I felt comfortable within me
I whispered :open those eyes
Longing to see myself
And when you opened them
Dew drops fell down like pearls
I felt them rolling on my cheeks
That time i knew that
We ‘re soul twins
And those tears were mine
And that smile
Shining like the sun was my soul’s reflection
I can’t deny …..
The meeting was a great pleasure
 
~~AD~~
 

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Lev Davidoviç Bronshtein-Trocki” të autorit Spiro Vasil Mëhilli

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Lev Davidoviç Bronshtein-Trocki” të autorit Spiro Vasil Mëhilli   Lev Davidoviç Bronshtein-Trocki. Spiro Vasil Mëhilli. Redaktor & Korrektor: Petrit Kaziu. Realizimi grafik : Grafika ADA © Të gjitha të drejtat janë të autorit ISBN 978-9928-204-87-5 … Continue reading

Poezi nga Melita Vjerdha

Poezi nga Melita Vjerdha     Qetësi…   Mbramja parakaloj muzgun, u vesh me heshtjen që frymon brym andrrash. Nata zbriti ,e zgjume prej kllapinash t’përlyme me harresë. Qielli i shkundi yjet, si endje kumblle n’prandvere E hanës i’ u … Continue reading

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon romanin “Përtej mjegullës…” të autorit Gjergji MIHALLARI

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon romanin “Përtej mjegullës…” të autorit Gjergji MIHALLARI   Titulli: Përtej mjegullës… Autori: Gjergji MIHALLARI Redaktor: Çerçiz LOLOÇI Kopertina: Foto nga Web Përgatiti për botim: Roland LUSHI ©Të drejtat autorit Formati: 14×20 ISBN: 978-9928-223-78- 4 Roland Lushi … Continue reading

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Dheu që dhemb” të autorit Kadri KADI dhe redaktim të autorit Demir Gjergji

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Dheu që dhemb” të autorit Kadri  KADI dhe redaktim të autorit Demir Gjergji   Titulli: Dheu që dhemb Autori: KADRI KADI Redaktor: Demir GJERGJI Botimi i parë, 2017   Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati … Continue reading

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon romanin ” MONOLOGU I NJË RRUGËTIMI” të autorit TOMORR DHRIMO

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon romanin  ” MONOLOGU I NJË RRUGËTIMI” të autorit TOMORR DHRIMO   Autori : TOMORR DHRIMO Titulli: MONOLOGU I NJË RRUGËTIMIRedaktoi : Briseida Dhrimo – AVDIA Botimi i parë, 2017 ISBN: 978-9928-223-93-7 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati … Continue reading

Mbyllet me sukses Panairi Kombëtar i Librit “Fieri 2017”. Këtë vit pati më shumë interes nga lexuesi, më shumë aktivitete. Fitues të cmimeve letrare, tre ish-gazetar.

Mbyllet me sukses Panairi Kombëtar i Librit “Fieri 2017”. Këtë vit pati më shumë interes nga lexuesi, më shumë aktivitete. Fitues të cmimeve letrare, tre ish-gazetar. Ka ulur siparin Panairi Kombëtar i Librit “Fieri 2017”. Pas një axhende maratonë aktivitetesh, … Continue reading

The pyramid of the World Union of Poets – Highest managers in active service (in order of importance from the top to the bottom) on 200.000 members and 1000 coordinators of the W.U.P.

The pyramid of the World Union of Poets – Highest managers in active service (in order of importance from the top to the bottom) on 200.000 members and 1000 coordinators of the W.U.P. (about) – Updated on May 14, 2017: … Continue reading