NJËMIJË VJET ÇAMËRI ( Parathënie per vepren e zgjedhur në gjashtë vëllime “1000 vjet Çamëri”të romancierit Arben Kondi ) / Nga: Prof.dr.Resmi Osmani

NJËMIJË VJET ÇAMËRI          Parathënie per vepren e zgjedhur në gjashtë vëllime  “1000 vjet Çamëri”të romancierit Arben Kondi     Nga: Prof.dr.Resmi Osmani   1 Çamëria në Shqipërinë e poshtme,e ndodhur në kufirin jugor te Ilirisë me emrin e lashtë … Continue reading

Poems by Sharon-Elizabeth Walker

Poems by Sharon-Elizabeth Walker     There’s hope for humanity   When young children are unafraid to hug, and openly embrace. There’s hope for the human race. Innocence prevail, unaware of humanity’s failings, inequalities. Unaware of bigotry Friendship upon friendship … Continue reading

Poezi nga Leonora Lokaj

Poezi nga Leonora Lokaj   SHËNIME PËR AUTOREN Leonora N. Lokaj (1985), u lind në Pobergjë (Voksh) të Deçanit. Qysh në fëmijëri i është zgjuar pasioni për letërsinë, duke shkruar dhe vargjet e para poetike. Poezitë dhe krijimet e saj … Continue reading

Presentata a Taranto l’antologia bilingue “Amici del paese in cui matura il limone – Przyjaciele z kraju gdzie cytryna dojrzewa” / di Rosaria Ragni

Presentata a Taranto l’antologia bilingue “Amici del paese in cui matura il limone – Przyjaciele z kraju gdzie cytryna dojrzewa”  di Rosaria Ragni Sabato 20 maggio, all’enoteca Vintage, in Corso Umberto, 79, si è tenuta una  serata all’insegna di Euterpe, … Continue reading

Universi i fjalës në vëllimin poetik: Kundërpërfytyrimi” të Natasha Lakos / Nga: Zhuljeta Grabocka Çina

Universi i fjalës në vëllimin poetik: Kundërpërfytyrimi” të Natasha Lakos     Nga: Zhuljeta Grabocka Çina   “Kur avitet bota, trupi hap gjinjtë” nëpërmjet këtij imazhi lëvizës makbethian poetja Natasha Lako hap vëllimin e saj “Kundërpërfytyrimi”. Dhe lexuesit të kulturuar … Continue reading