Poezia e Rita Petros flet me gjuhën e trupit

Poezia e Rita Petros flet me gjuhën e trupit

http://opinion.al/poezia-e-rita-petros-flet-me-gjuhen-e-trupit/

 

Është gjithmonë e aftë të përbëjë lajm me artin e saj dhe kështu ka ndodhur edhe kësaj here. Në një bashkëpunim me koreografin Arian Sukniqi, poetja Rita Petro e ka bërë të flasë me gjuhën e trupit poezinë e saj, që edhe këtë radhë ka arritur të përkëdhelë dhe provokojë publikun.

 

Në një shfaqje të titulluar “Trokitje ferr a parjasë”, Sukniqi dhe Petro, në të dytin bashkëpunim kanë kombinuar dhe alternuar elementin e fjalës përmes zërit të aktorëve me muzikën dhe koreografinë, duke dhuruar një shfaqje që ka marrë duartrokitje të gjata në sallën e kishës orthodokse.

Protagoniste te mbremjes kane edhe balerinet Edi Blloshmi dhe Kristina Bentz nga Opera Kombetare e Frances si dhe Altin Andon Koruti dhe Aretin Notis nga Opera Kombetare e Greqise.

Pasion, provokim dhe shumë elegancë, në një shfaqje që duket se dy bashkëpunëtorët do ta përsërisin në një tjetër formë, në një projekt të ri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s