UNË E DI SEKRETIN E MAGJISË SË SAJ / Poezi nga Dashamir MALO

Poezi nga Dashamir MALO
 
 
UNË E DI SEKRETIN E MAGJISË SË SAJ
 
Unë s’kam qënë asnjëherë në atë pyll gështenjash,
Ku ti e vetme gjithëmonë,
Shëtit mëngjeseve barit të vesuar,
A ndoshta pasditeve vonë.
 
Ti që i bën burimet të këndojnë,
Dhe me gjelbërimin tënd larg e mban vjeshtën,
Ti shenjt i ëmbël që brenda vetes mban gazin,
Antiken, mitiken, modernen, të thjeshtën.
 
Unë s’kam qënë asnjëherë në atë pyll gështenjash,
Por mendimi për ty më bën të shkoj shpesh,
Tinëz pas trungjesh të rri e të veshtroj,
Zërat e kaltër, të ulem, e të mbaj vesh.
 
Se si lahet si një Zanë burimeve të ërndrrës,
Se si e bën gështenjishtën (1) të ndrijë skaj më skaj,
Unë e njoh ritmin e hapave të lehtë,
Unë e di sekretin e magjisë së saj.
 
Dash Malo
 
(1)- pyll me gështenja

2 thoughts on “UNË E DI SEKRETIN E MAGJISË SË SAJ / Poezi nga Dashamir MALO

  1. I have been trying to reach you but I am reaching your poezi. It’s better than the other more about the person.
    Thanks for the best poezi .

  2. It’s a good thing to have a wonderful friend to get a lot of things to be friends. I have been trying to reach you for the best thing you are. I feel better with you in the talent you have.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s